StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

logoWB DE VISIE VAN DANNY.

Woensdagavond liet Waasland-Beveren zich in de bekerwedstrijd tegen KRc Genk waarin het door zijn entourage kwalificatiekansen werd toegemeten, als een weerloos lam naar de slachtbank leiden. Weg de hoop eindelijk ons parcours in de beker wat te verlengen, maar na de loting van donderdagavond laat (Genk moet naar Charleroi) was die hoop wellicht tot één bekerronde beperkt gebleven. Overigens deze bedenking bij de voorbije 8ste finales van de Croky Cup : het contrast met de beleving in Tubeke-Oostende, Charleroi-Anderlecht en Eupen-Club Brugge ten opzichten van de andere wedstrijden was onwaarschijnlijk groot. In de geciteerde wedstrijden was het smullen geblazen, terwijl in de overige partijen veel supporters het laatste fluitsignaal niet hebben afgewacht om de uitgang van het stadion op te zoeken. Met sportief manager Danny De Maesschalck blikte ik donderdag eerst nog even terug naar de pijnlijke en onverdiende nederlaag tegen Charleroi van een week geleden. Een copy van de wedstrijd tegen Kortrijk 2 weken geleden waarin W-B werd geroemd voor zijn verzorgd combinatievoetbal, maar onvoldoende slagkracht toonde in de zone van de waarheid, zo luidde mijn eerste vraag aan Danny De Maesschalck.
Danny : "Misschien wel, maar ik vond dat we tegen Kortrijk offensief net een tikkeltje beter uit de verf kwamen dan tegen Charleroi. Waarom W-B in de voorbije 3 thuiswedstrijden aanvallend zo weinig voorstelde ? We zijn zelf zoekende naar een verklaring hiervoor, maar op dit moment lijkt een kwaliteitsinjectie geen overbodige luxe. Siebe Schrijvers buiten beschouwing gelaten denk ik te mogen stellen dat de andere offensief ingestelde jongens tot op dit moment beneden de verwachtingen presteren."

Genk was met voorsprong de slechtste thuiswedstrijd van de voorbije drie, of heeft je scherp oog nog wat bruikbaars ontward ?
Danny : "Dat is er altijd wel, maar W-B heeft met te weinig engagement gespeeld en dat kunnen we ons niet veroorloven. De mogelijke oorzaken hiervoor benoemen zou ons in staat stellen vooraf in te grijpen, maar zo simpel is het nu eenmaal niet."

Een soort Club Brugge-syndroom, want dat geeft soms ook "niet thuis" wanneer de wedstrijd begint en het schiet pas wakker als het kalf verdronken is.
Danny : "Denk ik niet. Zij hebben meer kwaliteit om een inhaalrace tot een goed eind te brengen, maar dat impliceert uiteraard ook het risico op onderschatting en daar kan bij W-B geen sprake van zijn."

Hoe hard is het verlies tegen Genk aangekomen, want er zijn uiteindelijk woensdag geen kostbare competitiepunten verloren gegaan ?
Danny : "Of men supporter is, deel uitmaakt van de technische staf of de clubleiding, iedereen verlangt dat zijn ploeg zich weerbaar opstelt en dat was tegen Genk allerminst het geval en dan blijft men achter met een wrange nasmaak."

Heeft het iets te maken met prioriteiten ?
Danny : "Helemaal niet. Het mag duidelijk zijn dat de competitie absolute voorkeur geniet, maar er is tevens gesteld dat het de bedoeling was deze ronde te overleven aangezien dat ons eerder nog niet lukte. Er is zeker geen signaal gekomen van de clubleiding uit om de wedstrijd tegen Genk te zien als een verplicht nummer."

En Vanavond wacht reeds de volgende niet te onderschatten opdracht in Waregem.
Danny : "Inderdaad een lastige verplaatsing tegen één van de meest compacte teams van de JPL dat zowel qua organisatie als qua druk naar voor de concurrentie ver achter zich laat."

Peter Maes verwachtte na het pak slaag in Oostende een antwoord van zijn spelers op de Freethiel. Hoe zit het met de verwachtingen voor Zulte-Waregem ?
Danny : "Wij verwachten ieder weekend een sportief antwoord van de spelers en dat is nu niet anders. Een verplaatsing naar de leider is geen reden om zich vooraf te laten slachtofferen. Het wordt hoog tijd dat de groep zijn verantwoordelijkheid neemt en de entourage nog eens pleziert met het gevoel van de wedstrijd in Genk. Indien we zelf top zijn kunnen we de Waregemse motor aan het sputteren krijgen en daarmee is de opdracht voor morgenavond voldoende duidelijk. Het is echt 5 voor 12 om op verplaatsing met een positief resultaat uit te pakken. Met gezonde ambitie op de bus richting Gaverbeek stappen en de leider het vuur aan de schenen leggen en dan zien we wel waar het schip strandt."

Deze week viel in de media de naam van Renaud Emond.
Danny : "Er is momenteel nog geen enkel contact geweest met Standard en/of Renaud, maar het is anderzijds ook geen geheim dat we offensieve versterking kunnen gebruiken en dan is Emond zeker een optie. De bedragen die in de pers werden genoemd zijn trouwens compleet uit de lucht gegrepen. Er zullen meerdere clubs interesse in Renaud betonen, maar alleen hij heeft hierin een doorslaggevende stem. Het is alleszins een doelstelling om op 7 januari op stage te vertrekken met 1 of wie weet 2 offensieve versterkingen en laat ons hopen dat we daarin slagen."

Wat is er in godsnaam met Ronnie Schwartz aan de hand ?
Danny : "We moeten inderdaad concluderen dat hij (laat ons hopen voorlopig) niet het niveau haalt dat op basis van de gemaakte analyses werd vooropgesteld. De zaak is complexer dan er ons snel even van afmaken met de mededeling dat Schwartz uit vorm is. Conditioneel en mentaal is de technische staf druk in de weer om de speler terug te brengen tot de herkenbaarheid in de rapporten die we over hem hebben."

Donderdag was er positief nieuws over de finaciële toestand van de club en de hieraan gekoppelde vooruitzichten. Bestaat het risico dat dit soort berichtgeving uit zijn context wordt gehaald en onrealistische verwachtingen met zich meebrengt ?
Danny : "Het is niet meer dan normaal dat een supporter graag het best mogelijk elftal samengesteld ziet worden. Het interpreteren van cijfers is echter een ander paar mouwen. De fans zien hun favoriete team graag doorgaan in de beker en dat is met ons clubverantwoordelijken net zo, maar als ik zie wat we hebben overgehouden aan de resette tegen Genk (en dat was in de meeste bekerwedstrijden het geval) is het ver van evident om daaraan grote verwachtingen te linken."

Patrick Van Wesemael.