StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

nabeschouwing.jpg PUNT VAN DE HOOP !

Tegen een Zulte-Waregem dat over zijn sterkste formatie kon beschikken, heeft Waasland-Beveren zaterdagavond eindelijk nog eens een prestatie geleverd om fier op te zijn. Het tweede puntje buitenshuis is meteen een feit en dat Francky Dury na de wedstrijd op Sporza Radio probleemloos toegaf dat hij geen enkel excuus had in te brengen op het nieuwe puntenverlies, zegt voldoende over de knappe verrichting van Janevski's team waarover Dury meermaals opmerkte dat het goed stond.

En nochtans begon de partij dramatisch voor W-B dat in de openingsminuten geen poot aan de grond kreeg en niet toevallig al na 4 minuten op achterstand kwam door een schitterende goal van Mbaye Leye waarop Merveille Goblet die de gepasseerde Köteles verving, kansloos was.
Maar hoe onheilspellend de bliksemstart van Zulte-Waregem ook was, onder impulsen van een onberispelijke Valtteri Moren zwakte de Waregemse orkaan in een mum van tijd af tot een matige bries. In de 26ste minuuut kon diezelfde Leye bijna de score verdubbelen, maar ditmaal verhinderde Goblet dat de wedstrijd vroegtijdig in een beslissende plooi viel. Tussendoor had W-B wel eens de neus aan het venster gestoken, maar in plaats van Gano te bedienen ging Seck voor eigen succes met een te zwakke kopbal. Myny ging onder een goeie voorzet van Michel, maar de verdiende gelijkmaker kwam er in de 36ste minuut en het was een cadeau met een grote strik er rond aangeboden door het duo Lepoint-Bossut. Bij een vrijschop van Schrijvers ontstond er een misverstand en Gano profiteerde met 1-1. De thuisploeg had voor rust geen reactie meer in huis en W-B kreeg met de minuut meer vertrouwen, maar de thee werd gehaald met een terechte 1-1 tussenstand.

Waar Waasland-Beveren voorzichtig uitgedrukt een moeizame wedstrijdstart nam, begon het een stuk beter aan de tweede helft met al meteen een schot voorlangs van Olivier Myny. Waregem was van slag en raakte nooit meer in het ritme van de beginfase waardoor W-B moeiteloos de evenknie van de koploper was, misschien wel de iets beter combinerende ploeg zelfs. In het slot van de match gingen de Waaslanders zowaar nog op zoek naar drie punten met o.a. een kopbal over van Gano. Het enige gevaar in de tweede helft voor de thuisploeg kwam er met een afzwaaier van Lerager, maar het bleef bij een billijke puntendeling en met dit resultaat kon Zulte-Waregem bij monde van trainer Dury wel leven. Schrijvers en Michel werden in de 4 minuten blessuretijd nog vervangen door Cerigioni en Buatu.

De ontgoocheling van de bekeruitschakeling tegen Genk en bijbehorende frustratie, heeft door dit mooi resultaat plaats gemaakt voor de voldoening dat er ook op verplaatsing mits de juiste ingesteldheid wat mogelijk is.
Opvallend is dat Moren week na week blijft groeien in zijn rol als organisator van de defensie en dat komt Camacho zeker ten goede. En wat mij tevens opvalt, als Jens Cools speelt gaat het meestal ook goed met het team. Jens heeft een onopvallende, vaak ondankbare taak, maar die weet hij altijd met onderscheiding uit te voeren. En ja, onder Janevski staat het team goed op uitzondering van de bekermatch tegen Genk, maar zonder het cadeau van Bossut-Lepoint was een volgende nederlaag waarschijnlijk een feit geweest.
De 1-1 in Waregem is een opsteker voor de wedstrijd van volgende week zondagavond waarin W-B het aan zijn thuisreputatie verplicht is revanche te nemen voor de bekerflop tegen Genk, want dan is het team van Peter Maes wederom de gast op de Freethiel.
Het ziet er overigens naar uit dat het een gouden puntje is wat W-B uit Waregem meenam, want Westerlo hield Gent in bedwang en de degradatietopper tussen STVV en Moeskroen leverde een overwinning op voor de Kanaries.

Patrick Van Wesemael.