StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

logo UIT DE KEUKEN VAN HET KASSEIBAANTJE.


Mag ik het zeggen Walter werd mag ik het zeggen Ronny !
Wie al eens een poging heeft ondernomen een quiz in mekaar te steken kan er over meespreken dat dit een kwestie is van veel tijd investeren, vooral wanneer men als opzet heeft het zo lang als mogelijk spannend te houden en alle deelnemers met een goed gevoel naar huis te laten vertrekken. Nu al meerdere jaren slaagt ons bestuurslid Walter Van Doren er in met glans die voorwaarden te vervullen en vandaar ook dat een dag nadat de uitnodigingen voor de quiz waren verstuurd, de maximale capaciteit van 14 groepen werd bereikt. Met andere woorden, zij die een keer hebben deelgenomen willen er het volgend jaar weer bij zijn en dat is precies de bedoeling van dit initiatief.

Walter had naar goede gewoonte werk gemaakt van een schitterende quiz opgebouwd uit 10 speelronden van elk 10 vragen over de meest diverse onderwerpen. Van Waasland-Beveren over het proeven van kaas en bier tot het testen van de muziekkennis van de deelnemers en het benoemen van foto's en rebussen. Het zal je dan maar overkomen een dag voor de quiz de prooi te worden van een longontsteking met alle bijbehorende ongemakken. Een paar uur voor de quiz zou beginnen voelde Walter dat hij forfait moest geven en dat was voor hemzelf en zij die het moesten overnemen een hard verdict. Maar om president van een supportersclub te kunnen worden moet men heel wat (diepe) watertjes hebben doorzwommen en dus nam Ronny Vanderbiesen zijn verantwoordelijkheid om de presentatie op zich te nemen. En toegegeven, hij heeft dat fantastisch gedaan met dezelfde bezieling waarmee ook Walter dat deed de voorbije jaren en dat is zowel knap als niet te onderschatten wanneer men bv. pas een paar uur voor aanvang de vragen voor het eerst onder ogen krijgt. O ja, toch ook een woordje over het quizverloop zelf : dat was vanaf het begin tot het einde zeer vlot en boeiend en dat is meteen een knipoog naar de deelnemende teams die, en ook dat is niet nieuw, zich bijzonder sportief gedroegen. Resultaat was een bijzonder leuk en gezellig sfeertje dat nog werd versterkt door een rondje van de clubkas en meerdere porties warme hapjes ons aangeboden door Yannick en Vicky van 't Kasseibaantje. Even na 23 uur was de grote vraag of KVK Hingene zichzelf zou opvolgen als winnaar, maar het werden uiteindelijk de Stannekes met in hun midden ons bestuurslid Kevin Van Ranst die met 90 op 100 aan het langste eind trokken. Met 88 punten deden 1+1=3 met o.a. Mirko Heremans en Denny Van Bruyssel als leden net iets minder goed. KVK Hingene met kapitein Gert Illegems was de derde ploeg die mee op het podium mocht, maar eigenlijk verdienden alle teams daarop plaats te nemen vanwege hun bijdrage aan deze toffe avond. Met 61 punten sloot de Bezoekerskantine met kopman Steven Willockx de rij, maar ook dat is nog een uitstekende score.
Mij rest enkel nog de jury bestaande uit Iris en Johnny en bode van dienst Danny te bedanken voor hun totale inzet. Tot slot : dank ook aan iedereen die zijn steentje bijdroeg tot de prachtige prijzentafel die Lea en Tilly hadden samengesteld. Hierna vinden jullie de tussen- en eindstand van de quiz. In de loop van de volgende dagen zullen ook de nodige foto's beschikbaar komen op onze website. Tot volgend jaar en veel beterschap Walter !


QUIZ 2 DECEMBER 2016
plaats ploegnaam tussenstand eindstand
1 De Stannekes 45 90
2 1 + 1 = 3 45 88
3 KVK Hingene 45 87
4 Ik ga het zeggen Walter 42 81
5 Bokrito part4 41 80
6 Portie gemengd 39 78
7 De deklatsjotters 39 78
8 Kwisthet 39 74
9 Bezoekerskantine 39 72
10 De wistjedatjes 36 70
11 Laurien en de rest 34 70
12 Trudelbeers 33 69
13 Themacaféladies 30 66
14 Bezoekerskantine 1 31 61


Patrick Van Wesemael