StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Over het gevoel en de realiteit.
Dit weekend is Waasland-Beveren afgegleden naar een bedenkelijke veertiende plaats in de rangschikking, maar omdat het sportief zijn kansen niet kon verdedigen, zit het gevoel misschien niet eens zo slecht bij die veertiende plaats. Een goed resultaat tegen Genk in de inhaalwedstrijd kan 1 of 2 plaatsjes winst in de rangschikking opleveren. De realiteit is echter dat de theorie en de praktijk soms een eind uit mekaar liggen. Waasland-Beveren heeft tegen Club Brugge en Anderlecht bewezen dat het zich op voorhand niet kansloos hoeft te weten tegen teams met ambitie voor PO1, maar met de hete adem in de nek van Westerlo en Moeskroen gaan er toch weer andere faktoren meespelen. Daarom doet W-B er goed aan komend weekend eindelijk eens iets te halen in Mechelen, want dat is volgens mij voordien nog niet gelukt als Waasland-Beveren en nu KV play-off I-bloed ruikt wordt dat een bijzonder zware opdracht. Naar Waregem ging W-B volgens mij op een gunstig moment, maar Mechelen nu in de ogen zien lijkt mij een slecht moment. Daaom is het verstandig misschien eens te kijken wat de concurrentie te wachten staat op speeldag 19.
Westerlo ontvangt Lokeren en dus toch maar eens supporteren voor de buren zeker ? Charleroi neemt het thuis op tegen Moeskroen en als het wil blijven meedoen voor PO1 moet het voorbij de mannen van Rednic proberen te geraken.
STVV geeft op Staaien Gent partij. De Kanaries zijn in bloedvorm en met een Gent dat op verplaatsing geen potten breekt dit seizoen valt een verrassing niet uit te sluiten. Eupen heeft een lastige uitwedstrijd in Anderlecht, maar de Oostkantonners blijven toch verbazen met bij momenten uitstekend voetbal en dat ze dus maar opletten in het Constant Vandenstockstadion.

* Bornem maakt het koploper lastig, trein Yellow Blue dendert verder.
In de tweede amateurreeks A kon leider Petegem maar nipt winnen met 1-2 op het veld van Bornem en ik ga er dus van uit dat de mannen van Bart Selleslags flink weerstand hebben geboden. In het klassement blijft Bornem knap zevende en leuk met het oog op volgend seizoen is dat de streekploegen Temse en Sint-Niklaas zich na een uiterst moeizame start goed aan het herpakken zijn zodat er opnieuw enkele toffe derby's zitten aan te komen.
Temse won met 2-0 van Gullegem en Sint-Niklaas ging met 1-3 winnen op het veld van Izegem.
In derde provinciale Oost-Vlaanderen laat Yellow Blue nauwelijks een steek vallen. Na de winst afgelopen weekend bij Rangers Opdorp (0-1) tellen de Beverenaars 46 op 48 en dat zijn toch cijfers om van te duizelen. Omdat ook achtervolger Sint-Gillis Dendermonde 3 punten pakte blijft de kloof 8 punten.

PVW.