StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

logoWB DE VISIE VAN DANNY.

Dat Waasland-Beveren dit seizoen het "slachtoffer" zou worden van Italiaanse natuurelementen (mist) lag niet meteen in de lijn van de verwachtingen, maar het uitstellen van Sassuolo-Genk vorige week donderdag had tot gevolg dat W-B Lokeren en Eupen een puntje verder zag uitlopen en STVV zelfs haasjeover speelde. Ten opzichte van Westerlo en Moeskroen die hun wedstrijd verloren kan het een psychologisch voordeel zijn dat W-B thans een match tegoed heeft, maar wat Lokeren, Eupen en STVV al in handen hebben moet W-B nog maar zien klaar te spelen.

Was de reactie van de spelers en technische staf er een van ontgoocheling toen zij donderdag/vrijdag vernamen dat de wedstrijd van zondagavond niet zou doorgaan, of toch eerder opluchting, zol luidde mijn eerste vraag aan sportief manager Danny De Maesschalck.
Danny : "Algemene teleurstelling ! Ik heb niemand gehoord die het een goeie zaak vond dat de wedstrijd werd uitgesteld. Ondanks het feit dat Peter Maes in Sassuolo heeft geroteerd, neemt men zo'n Europese match met alles er op en er aan toch mee naar de volgende. En dat Genk na de blamage tegen Lokeren op revanche belust was zondagavond, dat was niet anders voor W-B na de smadelijke bekeruitschakeling van 2 weken geleden."

Wanneer krijgt deze wedstrijd opnieuw een plaatsje op de kalender ?
Danny : "We hebben onze wensen kenbaar gemaakt, maar of er rekening mee gehouden wordt is een andere zaak. We zitten vrijdagavond laat 13 januari samen met Genk op het vliegtuig terug naar België na afloop van het oefenkamp en misschien is zondag 15 januari een optie. Nu Genk sinds gisterenavond weet dat het de halve finales van de beker speelt, valt woensdag 18 januari weg als bijkomende optie, want dan moet het aan de bak tegen Oostende in de heenwedstrijd van de halve finale."

Wat hebben jullie dit weekend gedaan ter compensatie ?
Danny : "Wij hebben zaterdag een onderling partijtje gespeeld op het eerste terrein. Drie keer 25 minuten met roulatie van posities en teams. Best nuttig om rustig één en ander uit te proberen en aangezien het doorging op het hoofdterrein zit men toch met een vergelijkbare wedstrijdbelasting."

Zaterdagavond is er Mechelen en daar is W-B in het verleden weinig succesvol geweest.
Danny : "Klopt en daarbij komt dat zij aan een goeie serie bezig zijn. Sowieso een sterke thuisploeg. Respect voor de tegenstander is op zijn plaats, maar zodra de grasmat wordt betreden is het resultaat heilig. In die optiek hoop ik dat de spelers uit de wedstrijd in Waregem naar organisatie en prestatie toe vertrouwen hebben getankt."

Boezemt een verplaatsing naar een tegenstander in vorm en waar voorheen weinig werd geoogst angst in ?
Danny : "Misschien is dat wel één van de weinige voordelen om geregeld van spelers te veranderen. Er kan moeilijk van een negatieve traditie worden gesproken omdat meerdere spelers voor het eerst in Beverse loondienst tegen in dit geval KV spelen en zij dus die traditie niet meedragen. Ik geloof trouwens niet dat spelers vooraf met dergelijke zaken in hun hoofd zitten."

Tot slot meegeven dat voor de wedstrijd in Mechelen Vanzo, Schwartz en Boljevic nog steeds onbeschikbaar zijn.

Patrick Van Wesemael.