StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

logoWB LAAT YANNICK FERRERA KV LANGER DROMEN VAN PO1 ?

KV Mechelen werd een paar maanden geleden opgeschrikt door het plotse vertrek van trainer Jankovic naar Standard en "kreeg" in ruil de coach die een paar dagen eerder bij diezelfde Rouches werd bedankt. En waar supporters hun neus wel eens durven ophalen om een pas ontslagen trainer meteen in dienst te nemen, lag dat met Yannick Ferrera anders. Ik herinner mij zelfs het oprichten van een Facebookgroep of een dergelijk initiatief met de bedoeling het Mechelse bestuur te overtuigen deze jonge en ambitieuze, maar soms ook wat koppige trainer, aan te stellen. De Mechelse clubleiding zat echter op dezelfde golflengte als de supporters, want op enkele dagen tijd was de zaak beklonken. En waar KV onder het geprezen beleid van Jankovic gedoemd leek om zich jaarlijks probleemloos te handhaven, maar ook niet veel meer dan dat, lijkt het dit seizoen vastberaden die eentonigheid te doorbreken. Gemakkelijk zal het niet zijn, maar na 18 speeldagen bekleedt KV een met Standard gedeelde zevende plaats met 28 punten en dat is op amper 3 punten van de begeerde zesde plaats die recht geeft op deelname aan PO1 en thans aan Charleroi toebehoort.

Twee weken geleden stuntte W-B door verrassend, maar daarom niet minder verdiend, een puntje mee te brengen uit Waregem. Verrassend omdat iets halen op verplaatsing dit seizoen voor W-B bijzonder moeilijk blijkt en dan is een uitwedstrijd bij de koploper een te vrezen uitstap. Maar waar de huidige leider onmiskenbaar al enkele weken door een dalletje gaat, kan dat allerminst worden gezegd van runner-up KV Mechelen. De bekeruitschakeling in en tegen Sint-Truiden was een onnodig verlies omdat KV tot tweemaal toe een voorsprong nam, maar het liet zich even zoveel keer verrassen en werd uiteindelijk met de strafschoppen uitgeteld. In de JPL echter heeft het de smaak te pakken met afgelopen weekend nog een sprekende 1-4 overwinning op het veld van Moeskroen en het is niet de eerste keer dat we de Mechelaars dankbaar moeten zijn voor een goed resultaat (remember Cercle-KV op de laatste speeldag een paar jaar geleden).

Ik heb voorzitter Dirk Huyck een jaartje geleden KV Mechelen weten citeren als voorbeeldploeg : sportief zelden in woelig water en vooral een benijdenswaardig aantal toeschouwers. Klopt natuurlijk, maar het verschil is simpel te verklaren met een transfervoorbeeld. Waar KV voluit ging voor smaakmaker Yoan Croizet van OHL, zette W-B in op Cerigioni en dat was niet eens een vaste waarde bij de Vlaams-Brabanders die uiteindelijk zouden degraderen. Het is hopelijk een financieel noodgedwongen politiek, want diezelfde bedenking geldt eveneens voor gasten als Gano, Marquet, Michel en Cools die werden opgehaald bij ploegen die al meerdere jaren concurrenten zijn in de degradatiestrijd.

In Zulte-Waregem nam W-B een valse start die werd afgestraft met een vroege tegengoal en tien dramatisch slechte minuten waarna het de Waregemse storm deed luwen door een goeie organisatie neer te zetten. De waarheid moet natuurlijk steeds worden gezocht ergens in het midden, want een fris ZW had wellicht die goeie organisatie kunnen ontwrichten. Het wordt Achter de Mechelse Kazerne alleszins een interessante uitdaging om te zien wat die organisatie waard is tegen een ploeg in vorm. Het is waarschijnlijk niet realistisch om stiekem op onze eerste uitoverwinning te hopen in Mechelen, maar hoe gering die kans ook is, ze is er !

Patrick Van Wesemael.