Waasland-Beveren speelde gisteren in Mechelen zijn beste uitwedstrijd van het seizoen en mocht tot de eerste van 6 minuten blessuretijd nog hopen op een oververdiend puntje, maar toen haalde de ingevallen Glenn Claes uit met een verschroeiende afstandstrap waarop Köteles kansloos was, meteen ook de 2-0 eindstand. Daarvoor had W-B in elke helft via Gano en Michel een keer de onderkant lat getroffen en konden de mannen van Janevski 1, misschien 2 strafschoppen claimen.

Waasland-Beveren had duidelijk zijn lessen getrokken uit de bijna fatale start in Waregem 2 weken geleden. Op bezoek bij de ploeg in vorm KV Mechelen koos het van meetafaan voor de aanval en Coosemans moest al vroeg een verraderlijk schot van Schrijvers onschadelijk maken. Het was het startschot van een uitstekend openingskwartier van beide ploegen waarin KV pas bij het einde van dat kwartier voor het eerst serieus kon dreigen met een kopbal van Verdier. In de 20ste minuut vergreep Cocalic zich aan Schrijvers, maar scheidsrechter Van De velde sloot de ogen. Op het half uur pakte Siebe met een technisch schitterend nummer uit, maar in plaats van af te leggen voor de beter geplaatste Gano, ging Schrijvers tegen zijn gewoonte in voor eigen succes, maar opnieuw Coosemans verhinderde de 0-1. In het verlengde van die actie was ook Gano nog dicht bij een Wase voorsprong, maar onmiddellijk daarna liet Tim Matthys aan de overkant een reuzekans op de 1-0 onbenut. In de 35ste minuut was het wel raak voor KV. Verdier bediende Nils Schouterden die in eerste instantie het been van Köteles verwarmde, maar in de herneming was de Hongaarse goalie kansloos. In de 38ste minuut scoorde Gano uit een vrijschop van Schrijvers, maar het doelpunt werd afgekurd omdat Seck de bal nog had geraakt. En het mocht niet zijn voor Zinho, want in de slotminuut van een zeer aangename eerste helft vlamde hij een bal onderkant lat zodat de Mechelaars met een licht gevleide 1-0 aan de thee konden.

En ook het eerste gevaar in de tweede helft kwam van W-B en opnieuw was het Gano die Coosemans op zijn weg vond naar de inmiddels ruim verdiende gelijkmaker. Halverwege werd overigens Cools vervangen door de pas 21 jaar geworden Marquet. Verdier had aan de overkant de 2-0 aan de voet, maar Köteles redde knap. Diezelfde Verdier haalde nog een keer het Mechelse publiek op de nek toen ook hij voor eigen succes ging en daarbij de vrijstaande Kolovos negeerde. In de 68ste minuut kende W-B wederom brutte pech toen een kopbal van Julian Michel via de onderkant lat weer in het veld belandde en in het verlengde van die actie beging Bjelica duidelijk handspel, maar ook ditmaal gaf de spelleiding onbegrijpelijk geen krimp.
Kort daarna verlieten Michel en Myny het veld en hun plaatsen werden ingenomen door Ampomah en Cerigioni. En ondanks zoveel gulheid voor KV, kreeg Joeri Van De Velde het thuispubliek over zich heen door 6 minuten blessuretijd toe te voegen. Glenn Claes had weinig zin in zoveel bijkomende spankracht en haalde vanop een dertigtal meter genadeloos uit. De 2-0 was een feit en dat was voor een zeer dapper en bij momenten goed voetballend W-B een overdreven zwaar verdict. Waasland-Beveren scoorde tot nu toe slechts 5 uitgoals, maar dit aantal had zaterdag in Mechelen best met enkele doelpunten opgetrokken kunnen worden wanneer er niet zoveel tegenslag mee gemoeid was.

Onder Janevski ziet W-B er op verplaatsing een stuk beter uit dan in de eerste seizoenshelft en het kan toch bijna niet anders of dit moet een keer beloond worden. Ondertussen verbrokkelt het groepje van 6 teams die de enige zakker aan boord hebben. Lokeren en STVV hebben aan een drietal goeie matchen genoeg om zich definitief uit de degradatiezorgen te voetballen. Westerlo en Moeskroen blijven de voornaamste kandidaten om na 30 speeldagen plaats 16 te bezetten, maar W-B en Eupen doen er goed aan snel werk te maken van een volgende driepunter. De Waaslanders hebben wel het voordeel van een match tegoed, maar tegen Genk is dat geen garantie op punten.
Dinsdagavond is er de competitiewedstrijd tegen een herboren STVV en dat wordt misschien wel de belangrijkste match van het seizoen tot nu toe.