StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Datum inhaalwedstrijd tegen KRc Genk bekend.
Maandag zat de kalendercommissie samen om alle speeldagen van de reguliere competitie een plaatsje op de kalender te geven (zie hierna een overzichtje) en voor W-B was het uitkijken waar de uitgestelde wedstrijd van zondag 11 december zou worden ingepland. Het is uiteindelijk dinsdag 7 februari geworden en of we daar nu blij of teleurgesteld over zijn, rekening houden met de betalende supporter is niet meer van deze tijd aangezien alles moet wijken voor de betaaltelevisie.
Ziehier de speeldata voor W-B tot het einde van het seizoen met dank aan Kevin Van Ranst voor het doorspelen van de info.
Speeldag 18 : (inhaalmatch) Waasland-Beveren - KRC Genk = Dinsdag 7 februari 2017, 20.30 uur.
Speeldag 23 ; Club Brugge - Waasland-Beveren = Woensdag 25 januari 2017, 20.30 uur
Speeldag 24 : Waasland-Beveren - KVC Westerlo = Zaterdag 28 januari 2017, 20.00 uur
Speeldag 25 : KAS Eupen - Waasland-Beveren = Zaterdag 4 februari 2017, 20.00 uur
Speeldag 26 : Waasland-Beveren - Standard de Liége = Zondag 12 februari 2017, 20.00 uur
Speeldag 27 : Excel Mouscron - Waasland-Beveren = Zaterdag 18 februari 2017, 20.00 uur
Speeldag 28 : KV Kortrijk - Waasland-Beveren = Zaterdag 25 februari 2017, 20.00 uur
Speeldag 29 thuis tegen Gent wordt op zaterdag 4 maart 2017 om 20.00 uur afgewerkt, de slotspeeldag op Anderlecht wordt op 12 maart 2017 om 14.30 uur gespeeld.

* Midweeks programma van de kelderafdeling.
Waasland-Beveren mag vanavond om 20.30 uur de debatten van speeldag 20 openen en doet dat met een rechtstreekse confrontatie op de Freethiel tegen STVV dat de voorbije 3 speeldagen op toerental is gekomen en 9 op 9 pakte.
Cijfers die schril afsteken bij de 2 op 12 die Waasland-Beveren onder Janevski boekte, maar hoopgevend is dat dit aantal punten niet strookte met de geleverde prestatie tussen de lijnen. Maar stroken of niet stroken, er moeten vanavond punten worden gesprokkeld om een nerveus begin van 2017 te vermijden. Naast WB-STVV is er met Moeskroen-Westerlo nog een onderlinge confrontatie in de staart van het klassement. Ik laat aan jullie goedvinden over welke uitslag het meest gunstig zou zijn voor W-B, want volgens mij valt voor elk resultaat wel iets te zeggen, dus ook een puntendeling. Eupen ontvangt Club Brugge en lijkt op papier niet verder weg te zullen lopen van de Waaslanders, maar helaas zegt mijn geheugen dat er enkele weken geleden een bekermatch was die slecht afliep voor Blauw-Zwart.
Standard krijgt het bezoek van Lokeren, maar onze buren hebben het degradatiespook op nauwelijks een paar weken tijd een heel eind achter zich gelaten.

* Yellow Blue blijft op titelkoers.
In de tweede amateurreeks A hadden Bornem en Sint-Niklaas een slechte dag.
De mannen van Bart Selleslags verloren op Breeven met 1-4 van Brakel, terwijl Sint-Niklaas zwaar verloor in Knokke (4-0). Temse zorgde dan weer voor een verrassende 4-1 overwinning tegen Gent-Zeehaven.
Zaterdagavond liet Yellow Blue zijn zoveelste driepunter optekenen. Tegen Sint-Pauwels werd er bij het begin van elke helft een keer gescoord zodat de logische eindstand 2-0 was. Achtervolger ST.-Gillis Dendermonde was ook aan het feest zodat het verschil met YB 8 punten blijft. In de provinciale reeksen ligt het voetbal nu enkele weken stil.

PVW.