StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

nabeschouwing.jpg AANPAK JANEVSKI EINDELIJK BELOOND.

De eerste overwinning van Cedomir Janevski met Waasland-Beveren is binnen. Op basis van het vertoonde spel de voorbije weken had die al eerder een feit moeten zijn, maar dinsdagavond werd revanche genomen voor de onterechte nederlaag tegen runner up KV Mechelen. Sint-Truiden kwam op een tweetal goeie kansen na in de eerste helft amper in het stuk voor, maar dat was de verdienste van W-B dat een flukse start nam en daarvoor meteen werd beloond.

Het was even schrikken toen maandagavond in Extra Time Hein Vanhaezebrouck de loftrompet boven haalde om de defensieve organisatie van STVV te bespelen. Was het oprecht of eerder een tactische zet om het schaamtelijk falen van zijn team op Stayen te verdoezelen, feit is dat de spelers van Waasland-Beveren waarschijnlijk naar Extra Time hebben gekeken en de uitspraken van Hein als een interessante uitdaging/motivatie zagen. Er waren immers nauwelijks 6 minuten gespeeld of de 1-0 lag achter Lucass Pirard. Jans met een uitstekende voorzet en Gano met een dito kopbal. Vreemd genoeg liet W-B daarna gedurende een kwartier de teugels wat losser waardoor de bezoekers tot tweemaal toe dichtbij de 1-1 waren. Julian Michel met een onbegrijpelijke misser en Gano met een knappe deviatie hadden op hun beurt ook de 2-0 aan de voet, maar de beslissing kwam er op slag van rust toen Siebe Schrijvers een hoekschop (zijn zesde assist) op het hoofd van Buatu schilderde en Pirard zich voor de tweede keer mocht omdraaien.
In de tweede helft deemsterde STVV bijna volledig weg en W-B mocht het zich aanrekenen dat het te weinig gebruik maakte van die terugval. Het was wachten op een klasseflits van de voor Michel ingevallen Cerigioni die met een geweldige stifter Pirard voor de derde keer in gebreke vond. Er waren op dat moment 63 minuten gespeeld en normaal gezien was dat kat in het bakkie, maar scheids Lardot vond het nodig een klein kwartier later een hoofdrolletje te moeten opeisen door een aangeschoten bal op de borst van Seck met een penalty te bestraffen. In de resterende minuten deed er zich nog één prangende fase voor waarbij Buatu en Köteles waren betrokken, maar al bij al trokken de mannen van een driftig coachende Janevski probleemloos de 3 punten over de streep.

Een overwinning doet altijd plezier, maar het was een verdiende en de bevestiging van de vaststelling dat de beloning voor het goeie spel van de voorbije weken niet kon uitblijven.
Omdat Moeskroen en Westerlo de punten deelden en Eupen vanavond nog aan de bak moet tegen Club Brugge, zou deze midweekse speeldag voor Waasland-Beveren misschien wel eens een doorslaggevende invloed kunnen hebben in de strijd om het behoud in de JPL.

Patrick Van Wesemael.