StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

logoWB DE VISIE VAN DANNY.

Waasland-Beveren pakte dinsdagavond een eerste driepunter onder het goedkeurend oog van Cedomir Janevski en tegen een rechtstreekse concurrent is dat dubbel zoveel waard. Toch keren we met onze sportief manager Danny De Maesschalck nog even terug naar vorige zaterdag en de zeer jammerlijk verloren partij Achter de Kazerne. Welk gevoel overheerstte na de wedstrijd ? Voldoening over een zeer degelijke match of toch de teleurstelling van alweer geen punten ?
Danny : "Sowieso de teleurstelling, want in onze situatie tellen alleen de punten. Zolang die er onvoldoende zijn is het spelniveau ondergeschikt aan het resultaat."

Mogen we meer verwachten van W-B dan hetgeen op Mechelen werd gebracht ? Was het verlies een kwestie van efficiëntie of pech ?
Danny : "Punten meebrengen naar de Freethiel, daar gaat het toch over. Het verschil tussen efficiëntie en pech is balanceren op een dunne lijn. Een paar centimeter kan in het geval onderkant lat een wereld van verschil uitmaken. Het zijn details, maar details kunnen o zo bepalend zijn. En wat het gevoel betreft, ik denk dat spelers een nederlaag zoals die in Mechelen lastiger verteren dan bv. de nederlaag in Sint-Truiden waar zij er niet aan te pas kwamen."

Hein Vanhaezebrouck haalde maandag in Extra Time de loftrompet boven voor het defensief vakmanschap van Leko en co. Kan dat een extra prikkel zijn geweest voor de spelers die de uitzending hebben gevolgd ?
Danny : "Dat durf ik niet beweren, maar er is alleszins over gesproken omdat Vanhaezebrouck een defensieve wereldploeg maakte van STVV. Wij wisten natuurlijk ook dat de Kanaries verdedigend de laatste weken goed stonden, maar rekening mee houden is moeilijk omdat Sint-Truiden een ploeg binne onze mogelijkheden is en tegen dit soort ploegen moet men in eigen stadion altijd voor de volle pot durven gaan."

De waarheid ligt gewoonlijk in het midden, maar was W-B goed tot zeer goed tegen STVV of STVV eerder zwak ?
Danny : "We zijn de wedstrijd goed begonnen met druk naar voor en werden daavoor snel beloond. Het was geen vraag, maar daarna ging de voet voor een tijdje van het gaspedaal, maar misschien is dat een onbewuste reactie van een wedstrijd die perse gewonnen moet worden. Spelers zijn dan plots te veel bezig met positiespel, vasthouden van het resultaat enz. Met diezelfde vroege 1-0 en 5 punten meer in het klassement wordt er minder nagedacht en gaat men meer spontaan op zoek naar de verdubbeling van de score. Gelukkig voor ons miste Proschwitz in die fase van de weddstrijd de 1-1, maar ook Michel had beter moeten doen met zijn open doelkans. De 2-0 op slag van rust was inderdaad cruciaal om de rust in het elftal te houden."

De tweede helft was iets minder, maar wel rustig gedomineerd tot de discutabele strafschop in de 75ste minuut werd gefloten.
Danny : "Het was helemaal geen strafschop, want op de beelden is duidelijk te zien dat Ibrahima de bal op de borst krijgt en niet met de handen raakt. De scheidsrechter kon het onmogelijk goed beoordelen van waar hij stond, maar de lijnrechter en vierde ref hadden hun verantwoordelijkheid moeten nemen. Door deze beslissing werd een dood STVV weer tot leven gewekt met een ietwat zenuwachtig slotkwartier als gevolg. Op dat moment komen die pijnlijke slotfases zoals o.a. tegen Charleroi weer boven, want er moet kort daarna maar eens een bal in de zestien worden gepompt die goed valt en er ontstaat paniek. Bovendien viel in die fase Camacho uit die aan een prima partij bezig was, maar gelukkig maakte Valtteri een goeie invalsbeurt."

Het elftal speelt onder Janevski volwassener, minder chaotisch en het zoekt vaker de voetballende oplossing.
Danny : "We zijn iets balvaster geworden. Onze nieuwe coach legt meer accenten op offensieve looplijnen, terwijl Stijn meer aandacht besteedde aan de organisatie bij balverlies. Door die accentverschuiving komen er geleidelijk meer en meer aanvallende oplossingen en dat is een positieve ontwikkeling. Het is een goeie zaak dat we zowel in Mechelen als tegen STVV een viertal prima kansen wisten te creëren, want op dat vlak wordt er hoopvolle progressie gemaakt."

Hoe zie je het duel Buatu-Moren evolueren ?
Danny : "Dat is een positief selectieprobleem. Valtteri heeft het de gespeelde wedstrijden tot een goed einde gebracht, maar ook Jonathan heeft in Mechelen en tegen STVV sterk gespeeld. We hebben nu 3 goeie centrale verdedigers en daar wordt de club beter van."

Sterke match ook van Gano en Myny.
Danny : "Zinho is de laatste weken meer nadrukkelijk aanwezig. Zijn lichaamstaal straalt gedrevenheid uit en hij oogt minder nonchalant. De 3 goals in 4 wedstrijden doen hem zichtbaar deugd. Olivier was de eerste helft weer de Myny van begin vorig seizoen, maar hij zakte wat weg na rust. Hij doet een tegenstander weer pijn met zijn snelheid en infiltraties en hopelijk kan hij die lijn doortrekken, want dan is Myny een troef voor Waasland-Beveren."

Raakt Camacho speelklaar voor maandag in Lokeren ?
Danny : "Het wordt kort dag voor hem, want het is een contractuur en lastig te voorspellen hoe dat evolueert, maar zijn aantreden is zeer twijfelachtig."

Door de winst van dinsdag ligt er wel minder druk op de match op Daknam.
Danny : "Op een derby tegen Lokeren ligt er altijd druk, want voor iedereen die W-B een warm hart toedraagt is dit de één van de twee matchen van het seizoen en terecht, want dat is omgekeerd ook het geval. Het is de bedoeling om de hele entourage met een mooi nieuwjaarsgeschenk de eindejaarsperiode in te sturen. Daarenboven zijn we niet vergeten wat ons vorig jaar op tweede Kerstdag is overkomen na Lokeren een helft weg te hebben gespeeld (2-0 aan de rust) en uiteindelijk met lege handen achter te blijven (2-3 eindstand). We moeten proberen aan die openstaande rekening iets te doen, maar minstens even belangrijk is om een keer 2 wedstrijden op rij iets te halen en met een goed gevoel de winterstop in te gaan. We hebben een voorname stap gezet tegen Sint-Truiden en zijn er nog lang niet, maar het is wel op deze manier dat het moet gebeuren."

Tevreden met de plaats die de inhaalmatch tegen Genk op de kalender heeft gekregen (dinsdag 7 februari) ?
Danny : "Niet helemaal, want een dinsdagavond is naar supporters toe een aderlating. We hadden graag op de eerste vrije woensdag gespeeld, want een woensdag maakt toch een verschil met een dinsdag, maar de KBVB wilde niet meegaan in het verhaal om op 1 maart te spelen omdat het die woensdag beschikbaar wil houden voor mogelijk uitgestelde wedstrijden na de winterstop."

Patrick Van Wesemael.