StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Prettige feestdagen !
Met Kerstavond zo kort op de hielen hou ik er aan in naam van onze webmaster Iris De Schryver, mijn bijzonder gewaardeerde medewerkers Rudy Beck en Geert De Vreese en uiteraard mijzelf, prettige eindejaarsfeesten toe te wensen aan de supporters van Waasland-Beveren, de voetballiefhebbers in het algemeen en de bezoekers van onze website in het bijzonder. Tevens een gezond, vreugdevol en sportief genietbaar 2017 voor ieder van jullie en zij die jullie dierbaar zijn en dat het nieuwe jaar een stuk minder narigheden aan boord mag hebben.

* Het wordt stil in de kelder.
Na de mooie winst van W-B op dinsdag tegen STVV, de puntendeling tussen Moeskroen en Westerlo en het zwaar verlies van Eupen tegen Club Brugge, begint de hemel wat op te klaren boven de Freethiel en dat is geen speeldag te vroeg. Het drummen in de kelder van een paar weken geleden heeft plaats gemaakt voor een confrontatie tussen Westerlo en Moeskroen die zeer waarschijnlijk onder mekaar zullen uitmaken wie na speeldag 30 de JPL afsluit met de rode lantaarn in het bezit. Op 10 speeldagen kan er echter nog veel, heel veel gebeuren, maar er moet toch al een wondertje geschieden willen zowel Westerlo als Moeskroen hetzij Eupen, hetzij W-B of STVV passeren op de ranglijst. Enkele bedenkingen bij de plaatse 11 t.e.m. 16 die worden ingenomen door Lokeren, STVV, W-B, Eupen, Moeskroen en Westerlo.
Alleen Eupen en STVV hielden het vertrouwen in de coach waarmee zij aan het seizoen begonnen waardoor Leekens (ondertussen aan de slag), Vreven, De Boeck en Peeters op de keien kwamen te staan. Het grootste trainerseffect bekwam Lokeren met Kristinsson. Om de impact van Janevski en Rednic precies in te schatten is het nog te vroeg, maar bij W-B is de hand van Cedomir stilaan onmiskenbaar en het gespeelde voetbal is er allerminst op achteruit gegaan. De opleving van Westerlo onder Jacky Matthijssen is beperkt gebleven tot 2 speeldagen met Anderlecht en W-B als gemakkelijke slachtoffers. Dat Lokeren dit groepje van 6 aanvoert is vervelend voor hun gezien de gedane investeringen en een bescheiden compliment voor de dichtste achtervolgers van de Daknambewoners. Eupen is op veel vlakken de ploeg die soms voor positieve, maar af en toe ook voor negatieve uitschieters zorgt. Voor het seizoen door de ene bestempeld als kansloos en door de andere als verrassing. Eupen speelt een voetbal dat clubs uit de middenmoot en hoger doet watertanden, maar dat lijkt in de JPL geen garantie op een probleemloos seizoen. Wel heel knap van de Oostkantonners dat het ondertussen keurig de halve finales van de Beker van België heeft bereikt. En wat zondigt die club in positieve zin tegen de regels van : een ploeg kopen is op het hoogste niveau niet mogelijk, men heeft namen en ervaring nodig, het is een voordele om de JPL te kennen, altijd afwachten met spelers die in een academie zijn gevormd en geen of nauwelijks competitievoetbal hebben gespeeld en zo kan ik nog wel even doorgaan. Tegen al die regels vloekt het management bij Eupen en wie kan het hun kwalijk nemen, want verplaats het Eupense circus naar het Waasland of het Antwerpse en ook de tribunes raken op korte termijn meer gevuld.

* Programma kelderafdeling en bijna gelijkvloers van speeldag 21.
De leukste affiche is zonder twijfel de streekderby tussen Sporting Lokeren en Waasland-Beveren op tweede kerstdag. De heenwedstrijd op de Freethiel was er eentje om snel te vergeten met een strafschop voor elke ploeg (die van W-B was een lichte, maar die tellen ook) en dus een logische 1-1 eindstand.
Vorig seizoen won W-B met de winnende treffer van Langil (1-2), maar de terugwedstrijd zal mij in ieder geval nog lang heugen. W-B maakte in de eerste helft brandhout van Lokeren en vertaalde dat in een 2-0 voorsprong halverwege, maar even voorbij het uur keerde Lokeren die kansloze achterstand om in een onwaarschijnlijke 2-3.
Moeskroen gaat op bezoek bij leider Club Brugge en collega-rode lantaarn Westerlo krijgt het zwalpende Kortrijk op bezoek in het Westelse Kuipje.
Oostende dat graag aan zijn mooie klassement verder wil bouwen ontvangt Eupen in de Versluys-Arena en het is ook uitkijken wat STVV op Stayen kan tegen een getergd Standard. Kortom, alweer een handvol interessante wedstrijden op de laatste speeldag voor de winterstop en zo zien we het graag.

PVW.