StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

logoWB INZETTEN OP EEN GOEIE DERBY.

Deel 1 van deze Wase derby op de Freethiel was op speeldag 8 een weinig hoogstaande partij die op een billijke 1-1 puntendeling eindigde, maar ondertussen is er bij de 2 clubs één en ander in positieve zin veranderd.
Lokeren nam afscheid van Leekens en zette Runar Kristinsson aan het sportieve roer. Het leverde stukken beter voetbal op en niet onbelangrijk, ook veel punten (11 op 15 uit de laatste 5 wedstrijden) en het degradatiespook werd voorgoed dit seizoen afgeschud. Bij Waasland-Beveren werd een vergelijkbare ingreep uitgevoerd met Stijn Vreven als slachtoffer en Cedomir Janevski als opvolger. Qua punten liep het aanvankelijk wat stroever (W-B heeft overigens nog een inhaalwedstrijd tegoed), maar de kwaliteit van het geleverde spel was hoopgevend en punten "zouden" dra volgen. Die bevestiging kwam er afgelopen dinsdag na een fraaie 3-1 tegen STVV dat met een 9 op 9 naar Beveren was afgezakt. Door deze kostbare driepunter diept W-B de kloof met Moeskroen en Westerlo tot 6 punten uit en laat het de best voetballende kelderploeg Eupen een puntje achter zich.
Kortom voor zowel Lokeren als W-B is de hemel op korte tijd flink aan het opklaren en ziet het er naar uit dat het resterende gedeelte van 9 wedstrijden van de reguliere competitie deelname aan play-off II zal opleveren. Dat wordt steeds verkocht als een interessant aanbod in tijden van sportieve onzekerheid, maar zodra men het beet heeft geven weinigen er om.

Lokeren snoepte een prettig puntje mee uit Luik afgelopen woensdag, maar scoorde uit een discutabele gelijkmaker na fout op doelman Hubert van Standard. Het was een wedstrijd die alle kanten op kon met de meeste mogelijkheden voor de thuisploeg, maar ook de bezoekers hadden met wat meeval in de slotfase meer dan één puntje kunnen meenemen naar Daknam. De mannen van Copa en co zijn onder hun Ijslandse coach helemaal opengebloeid en beleven zichtbaar weer plezier in het spelletje. Koen Persoons zal er tegen W-B alvast niet bij zijn, want hij pakte 2 gele kaarten op Sclessin zodat zijn heroptrede voorlopig tot één match beperkt blijft.

Voor de supporters van Waasland-Beveren wordt het benieuwd uitkijken of de prima uitwedstrijden in Waregem en Mechelen die slechts 1 puntje opleverden, een verlengstuk krijgen. Het blijft bizar dat Waasland-Beveren tot nu toe nog niet kon winnen op verplaatsing, maar het zou wel top zijn indien men die stunt voor de match in Lokeren heeft bewaard. Vanzo en Schwartz blijven onbeschikbaar en ook over het aantreden van Camacho blijft het gissen.

Het is misschien wat optimistisch om te stellen dat maandagnamiddag om 14.30 uur twee ploegen tegenover mekaar staan die in vorm zijn, maar rekening houdende met hun sportieve mogelijkheden zitten ze daar wel dicht tegenaan. Laat ons vooral duimen voor een sportief genietbaar gebeuren op en naast het veld zodat de beide kampen met een goed gevoel de winterstop en 2017 kunnen ingaan.

Patrick Van Wesemael.