Waasland-Beveren heeft op tweede kerstdag bij de buren van Lokeren een dik verdiend puntje gepakt en bij de ploeg in vorm (Lokeren behaalde tot voor de wedstrijd 11 op 15 uit zijn laatste 5 wedstrijden) is dat ver van slecht. Er zat, net zoals in Mechelen en Waregem, echter meer in op basis van de afgedwongen kansen, maar onze laatste overwinning van februari dit jaar in Charleroi (het werd toen 2-3) krijgt dit jaar alvast geen opvolger meer.

Zowel de eerste als de tweede helft van de Wasico begon in sneltreinvaart, maar telkens zakte het tempo na een tiental minuten weg. Tussendoor had Lokeren wel het net iets betere van het spel, maar de kansen waren voor W-B, al diende Köteles vroeg in de match een keer met de voeten redding te brengen in een rechtstreeks duel met De Ridder en vlamde de jonge Straetman ook eens gevaarlijk op doel. Siebe Schrijvers, Zinho Gano, Olivier Myny en Rudy Camacho hadden in de eerste helft met een tikkeltje meer geluk, scherpte of de instemming van scheidsrechter Dierick de 0-1 kunnen maken, maar de rust werd bereikt met 0-0.

In de tweede helft was het wachten tot het uur op het eerste gevaar, maar het kopballetje van Schrijvers was geen bedreiging voor Copa. Alweer de Limburger werd 2 minuten later verdacht gehaakt, maar Dierick bleef mild voor de thuisploeg. In de 70ste minuut bediende Cerigioni die in de eerste helft de geblesseerde Michel was komen vervangen) Gano, maar Zinho zag zijn schot aan de verkeerde kant van de paal stranden. In de staart zat best nog wat venijn, want Copa moest een trap van Gano met de voet keren en belette Seck in de herneming succesvol te zijn , maar Dierick bleef de ogen sluiten. Er was nog een opstootje tussen Copa en Gano waarmee ook Maric zich meende te moeten mengen. Het trio hield er geel aan over waarna de wedstrijd werd afgefloten.

Deze Wase derby was geen hoogvlieger, maar omwille van de stand wel 90 minuten lang spannend. W-B pakt zo nog 4 op 6 bij het ingaan van de winterstop en dat is de bevestiging van de positieve evolutie die werd ingezet onder Janevski. De kloof met Moeskroen bedraagt inmiddels 7 punten, maar zowel Eupen als Westerlo deden een schitterende zaak in het klassement door respectievelijk in Oostende en thuis tegen Kortrijk fors uit te halen. Maar het allerbelangrijkste is dat W-B enkel naar zichzelf moet kijken, want het slaagt er op bewonderenswaardige wijze in de tegenstander NIET in zijn spel te laten komen, amper kansen toe te staan en zelf per wedstrijd een handvol mogelijkheden (ook buitenshuis) te creëren en dat is zowel knap als hoopvol. Met vertrouwen de winterstop ingaan, het is een prettig gevoel voor al wie Waasland-Beveren een warm hart toedraagt.