StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* 2016 eindigt hoopvol voor W-B.
Onze spelers genieten al een drietal dagen van hun verdiende winterstop en worden weer op de Freethiel verwacht op 4 januari. Lang blijven ze daar niet, want er wacht een oefenkamp in Spanje dat op 13 januari wordt afgesloten. De eerste thuiswedstrijd en overigens ook eerste match na de winterstop komt er aan op zaterdag 21 januari met Oostende als tegenstander.

Waasland-Beveren ging de winterbreak in met een keurige 4 op 6 en die heeft deugd gedaan, maar die was minstens even hard nodig als ze voldoening heeft geschonken. De ploegen onderin leken beter dan wie ook te beseffen dat er bij het hervatten van de JPL nog slechts 9 matchen (voor W-B zijn het er 10) op het programma staan en hebben met de winterstop in zicht duidelijk een tandje bij gestoken. Afgelopen weekend bleef enkel rode lantaarn Moeskroen (en ook hun nederlaag in Brugge was nipt) met lege handen achter en dat gebeurde na toch een aantal opzienbarende resultaten. Oostende-Eupen 1-3, Westerlo-Kortrijk 1-4 en STVV-Standard 2-2. Lokeren en W-B hielden mekaar in evenwicht na een spannende, maar weinig hoogstaande Wasico. In Lokeren hadden ze na de 11 op 15 zonder twijfel een driepunter verwacht, maar de mannen van Kristinsson slaagden er niet in om een alweer prima georganiseerde Beverse defensie te ontgrendelen. De spelers van Janevski brachten in Lokeren de bevestiging dat zij enorm gegroeid zijn in hun rol om een resultaat neer te zetten, zelfs buitenshuis, want dat de verplaatsingen naar Waregem, Mechelen en Lokeren geen enkele overwinning opleverde (wel 2 knappe gelijke spelen), is het gevolg van een soort typische pech welke ploegen treft die in de hoek zitten waar de klappen vallen.
En over klappen gesproken : in Lokeren viel na een harde ingreep van Overmeire met Julian Michel een volgend slachtoffer. Barstje in het kuitbeen was het vervelend verdict met 6 tot 8 weken onbeschikbaarheid tot gevolg.
Het zijn blessures waar men als club onmogelijk kan op anticiperen, maar het valt mij wel op dat er tot nu toe maar weinig spelers zijn kunnen ontsnappen aan de ziekenboeg, of dat er (ondanks het afleggen van fysieke testen) spelers worden aangetrokken die niet in orde zijn zoals Ronnie Schwartz.

Er zijn heel wat supporters die zich afvragen of er tijdens de wintermercato jongens zullen vertrekken of bijkomen, maar ik denk (en misschien is dat zelfs een goeie zaak) dat het wel eens rustig zou kunnen blijven op de Freethiel. De huidige spelersgroep in tact houden zou prima zijn en er werd nauwelijks bij stil gestaan, maar het aanwerven van een 19-jarige Senegalese diepe spits wordt door de clubleiding wel degelijk gezien als een transfer die na de winterstop al een minimum aan rendement kan opleveren. Diezelfde clubleiding beseft ook dat Ronnie Schwartz tot nu toe zwaar onder de verwachtingen is gebleven, maar is er tegelijkertijd van overtuigd dat de Deen tot veel meer in staat moet zijn. In die optiek zou het oefenkamp voor een fitte Schwartz (en dat is Ronnie ondertussen, net als Boljevic) een interessante uitdaging kunnen worden om in alle sereniteit aan de conditie te werken zodat hij de komende 2,5 jaar kan bewijzen een aanwinst voor W-B te zijn.

PVW.