StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

logoWB DE VISIE VAN DANNY.

Vandaag verzamelen de spelers van Waasland-Beveren voor het eerst in 2017 op de Freethiel en zaterdag vertrekken Janevski en co voor net geen week naar het Spaanse Pinatar.
Het is ondertussen meer dan een week geleden dat de Wasico werd gespeeld, maar met sportief manager Danny De Maesschalck blikken we nog heel even terug op die spannende, maar niet echt hoogstaande wedstrijd op Daknam. W-B pakte er een dik verdiend puntje, maar de verhooppte eerste overwinning buitenshuis is er nog altijd niet en Julian Michel is tot medio februari uit met een barstje in het kuitbeen na een duel met Overmeire.
Danny : "Om met dat laatste te beginnen, de langdurige afwezigheid van Michel was een ferme domper omdat het toch gaat over een minimum inactiviteit van 6 weken en dat is lang wanneer het een titularis betreft."

Toen Vanzo ook al langdurig uitviel werd meteen over vervanging gesproken en daar komt nu Michel bij. Maakt het dat gemakkelijker om de knoop door te hakken en versterking binnen te halen ?
Danny : "Wij hebben al langer besloten om in januari te proberen iets te doen op die linkerkant en dat staat volledig los van de blessure die Michel heeft opgelopen. We zijn daarmee volop bezig en hopen die zaak eerstdaags te kunnen afronden met de komst van een speler die iets extra kan brengen en financieel haalbaar is."

Op links hebben we nog Opoku en Boljevic, maar dat is nog onvoldoende ?
Danny : "Mochten die jongens inderdaad momenteel de pannen van het dak spelen was dat niet nodig geweest. Opoku heeft nog weinig ervaring op het niveau van een eerste ploeg en moet stelselmatig minuten krijgen. Daarenboven zou het niet correct zijn alle druk op zijn schouders te leggen. Wat Boljevic betreft, die heeft tot nu toe evenmin een indruk nagelaten die ons ongelijk zou geven om op die positie naar versterking uit te kijken. Hij is inderdaad rechtsvoetig en heeft een mindere linker, maar bij Jong PSV speelde hij veelvuldig op die plaats en Aleksandar zelf heeft al aangegeven zich beter te voelen op links dan op rechts en dat is geen onbelangrijk signaal."

Is het de bedoeling, als er iemand bijkomt, hem nog mee te nemen op oefenstage en kan op uitzondering van de geblesseerden iedereen mee naar Pinatar ?
Danny : "Het is wenselijk dat een eventuele nieuwkomer de groep naar het oefenkamp zou vergezellen, maar het heeft geen zin ons te laten opjagen omdat we niet alles in eigen handen hebben. Een oplossing de komende dagen is in ieder geval mogelijk en we kennen voldoende het belang om die speler net zoals een aantal jongens vorig jaar mee te nemen op de stage. Een verhuurbeurt van een tweetal jonge gasten hangt in de lucht en als dat rond geraakt gaan ook zij uiteraard niet mee naar Spanje. Zij moeten niet weg, maar spelen weinig en wanneer zij de kans krijgen bij een club aan de slag te gaan om daarna sterker terug te komen is dat een win-winsituatie."

Zaterdag vertrekken jullie en op donderdag wordt er tegen een Duitse tweedeklasser geoefend.
Danny : "Voor onze vorige trainer Stijn was het niet nodig om tijdens de oefenstage een vriendschappelijke wedstrijd te voorzien, maar Cedomir wil dat wel om na een tweetal weken opnieuw wat matchritme te kunnen opdoen. Er zijn zelfs coaches die op een oefenkamp 2 oefenwedstrijden prefereren."

Wat is de bedoeling van een oefenstage ? Is die fysiek zwaar ?
Danny : "Conditioneel wordt er een basis gelegd voor het laatste gedeelte van de competitie. Het is niet vergelijkbaar met een voorbereiding die over meerdere weken wordt uitgesmeerd. Hier is het de bedoeling om kortstondig de conditie te laten pieken voor de laatste rechte lijn. Wanneer men dat op stage kan doen heeft men bovendien algemene controle over de groep en dat gaat van tijdig naar bed, eten, voldoende reccuperatie na een training enz. Ander voordeel is dat de onderlinge vriendschapsbanden, lees het groepsgevoel, versterkt wanneer een spelersgroep 24 op 24 uur samen doorbrengt en geen andere familiale verplichtingen heeft en dat is geen te onderschatten luik van de stage. Het is inderdaad kort, maar als ik de jongens zie kan ik mij niet voorstellen dat zij zitten te wachten op een stage van meerdere weken zoals in sommige andere landen."

Wat mogen we nog verwachten van het restant van de JPL (voor ons zijn het nog 10 matchen) ?
Danny : "Gezien onze huidige situatie is het zaak om bescheiden te blijven en zo snel als mogelijk het behoud te verzekeren. Zodra dat het geval is kan er aan andere accenten worden gedacht in de breedste zin van het woord zoals meer speelgelegenheid voor sommige jongens of het uitproberen van bepaalde systemen, maar stap voor stap en absolute prioriteit voor snelle zekerheid over het behoud."

Patrick Van Wesemael.