StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Kan Nicolas Orye in de voetsporen van Dylan De Belder treden ?
Hij werd begin dit seizoen opgepikt door Waasland-Beveren bij Patro Maasmechelen en gaf naar verluidt de voorkeur aan de Waaslanders boven Club Brugge omdat hij hoopte er meer speelkansen te krijgen dan bij Blauw-Zwart.
Een half jaar verder zet deze zeventienjarige aanvaller met toestemming van W-B en hopelijk tijdelijk een stapje terug naar de Proximus League om te helpen Lommel van de degradatie te behoeden. Nicolas wordt dus uitgeleend en er is geen koopoptie voorzien in de overeenkomst met de Noord-Limburgers.
Deze uitleenbeurt doet uiteraard een beetje denken aan de situatie met Dylan De Belder die een jaartje geleden ter beschikking werd gesteld van Lommel, daar toen vlot de weg naar de netten vond wat natuurlijk het opzet was van de uitleenbeurt, maar bizar genoeg was dat voor de sportieve cel onvoldoende om de deur naar de Freethiel opnieuw open te zetten. Meer zelfs, als ik me niet vergis had Dylan nog een doorlopende verbintenis bij W-B, maar mocht Lierse hem gratis ophalen. Anderzijds is het begrijpelijk dat het zinloos is een speler terug te halen en te betalen wanneer het geloof in die speler ontbreekt. Ondertussen dankt men op het Lisp Waasland-Beveren op de blote knieën voor die vrijgevigheid, want De Belder scoort dit seizoen met gesloten ogen en wanneer de club de Proximus League zou ruilen voor de Jupiler Pro League staat nu reeds vast dat Dylan daarin een groot aandeel zal hebben. Laat ons hopen dat ook Nicolas Orye in Lommel weer zijn vorm van bij Patro Maasmechelen kan terugvinden, want of hij echt een neus voor goals had is op basis van de 2 goals die hij voor Patro scoorde moeilijk te zeggen. Het is uiteraard ook niet correct om een jonge gast van 17 die volop in zijn ontwikkeling zit, te vergelijken met een midden twintiger zoals De Belder. Feit is dat Orye bij de beloften van W-B tot nu toe geen potten kon breken, maar dat het een jongen is met mogelijkheden leidt weinig twijfel.
En nu we het toch hebben over ploegen die zich aan het versterken zijn, wat knap van STVV dat het bij Club Brugge doelman Bruzzese, Brandon Mechele en Bolingoli voor de resterende 9 wedstrijden heeft weten te strikken. En wanneer zou onze gezochte linkerflankspeler opduiken ?

PVW.