* Nicolas Orye debuteert voor Lommel.
Er zijn prettiger herinneringen dan debuteren met een 5-1 nederlaag, maar Nicolas Orye is er pas 18 en staat hopelijk nog heel wat moois te wachten in voetballand. Zondag in de vooravond had Lierse geen kind aan Lommel dat bij rust al tegen een 2-0 achterstand aankeek met alweer een doelpunt van Dylan De Belder (nummer 16). Halverwege mocht Orye debuteren voor Lommel, maar een dankbaar geschenk was dat niet, want de thuisploeg kon eerst tot 5-0 uitlopen alvorens de bezoekers de "eer" konden redden. Nicolas deed voorin zijn stinkende best om het tij te helpen keren, maar Lierse was gewoon een klasse te sterk. Wel tof dat Orye al meteen mag debuteren, want dat zijn minuten die ze hem niet meer kunnen afnemen. En ja, ook De Belder scoorde nog een keer na rust en zit ondertussen aan 17 stuks. Vorig seizoen vond Dylan bij datzelfde Lommel 15 keer de weg naar de netten.

* Weekendsprokkels.
In derde provinciale Oost-Vlaanderen is Yellow Blue 2017 begonnen zoals 2016 werd beëindigd, nl. met winst. Het won vlot bij grensploeg Klinge en omdat achtervolger Sint-Gillis-Dendermonde zwaar met 3-0 verloor bij Rangers Opdorp, is de kloof nu liefst 11 punten. Dit mag en kan niet meer fout gaan en alhoewel Yelow Blue zichzelf vooraf de druk oplegde dat alleen kampioen worden tot tevredenheid zou leiden, blijft het een razend knap parcours dat Stefaan Van Rumst en zijn jongens hebben afgelegd. We gaan het vel van de beer nog niet verkopen, maar ik verwacht al in februari een laat carnavalfeestje in Beveren.
In de tweede amateurreeks A hebben Bornem en Temse de eindejaarsfeestelijkheden niet best verteerd. Bornem verloor in Torhout met 2-0 en Temse deed dubbel zo slecht in Petegem (4-0).