StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Gasten nieuwjaarsdrink/sportavond zijn bekend.
Morgenavond gaat in het Themacafé-boven de nieuwjaarsdrink/sportavond door die ons wordt aangeboden door de Supportersfederatie van Waasland-Beveren. Het wordt sowieso een gezellige avond die begint om 19 uur. Trainer Cedomir Janevski zal samen met de spelers Zinho Gano en Olivier Myny van de partij zijn om ons o.a. wat meer te vertellen over de winterstage in Spanje, maar uiteraard zullen geen vragen (gevoelig of juist heel plezant) uit de weg worden gegaan. Ook sportief manager Danny De Maesschalck en voorzitter Dirk Huyck tekenen morgenavond present. Kortom, een interessante opwarmer voor de belangrijke wedstrijd van aanstaande zaterdag tegen Oostende.

* Yellow Blue zet scheve situatie gedeeltelijk recht.
Zaterdagavond maakte Yellow Blue Eskabee bijna voor het eerst kennis dit seizoen met een nederlaag, maar die werd in minuut 88 afgewend en in de resterende seconden werd zelfs nog een bal voor de 3-2 van de lijn gekeerd. Tegenstander Oudegem leidde aan de rust met 0-1 en toen het kort erna 0-2 werd wenkte het eerste verlies van YB, maar precies door die verdubbeling van de score schakelde Oudegem de turbo van Yellow Blue in. De thuisploeg voetbalde de ene na de andere kans bijeen, maar moest toch wachten tot een kwartier voor tijd op de aansluitingstreffer. Anderhalve minuut voor tijd viel de oververdiende gelijkmaker zodat de mannen van Stefan Van Rumst hun eerste nederlaag konden afwenden. Dit is pas het tweede gelijkspel van YB en omdat eerste achtervolger Sint-Gillis Dendermonde thuis niet verder dan 3-3 kwam tegen Sint-Pauwels, blijft het verschil 11 punten in het voordeel van de ploeg uit Beveren. Volgende week zondag komt ploeg in vorm Gerda Sint-Niklaas naar de Freethiel.
In de tweede amateurreeks A was het een slecht weekend voor de ploegen uit de streek; te beginnen met Bornem dat thuis niet verder kwam dan 1-1 tegen rode lantaarn Menen. Temse verloor met 1-2 van Brakel en ook Sint-Niklaas liet tegen het lager geklasseerde Westhoek een kostbare steek vallen (3-4). Het geciteerde streektrio volgt mekaar netjes op in de rangschikking met Bornem op plaats 10, Temse op plaats 11 en Sint-Niklaas sluit het rijtje op een teleurstellende twaalfde positie. 2017 is tot nu toe geen sportief succes voor deze ploegen die ongetwijfeld op iets beter hadden gehoopt.

PVW.