StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Is Schrijvers op weg naar de Luminus-Arena ?
Het is een vraag die we vanavond zeker gaan stellen aan voorzitter Dirk Huyck of sportief manager De Maesschalck, maar ik schrok maandag wel even toen ik een tweet las met als inhoud een mogelijke terugkeer van Siebe Schrijvers naar KRc Genk. Dimitri De Condé sloot nochtans enkele weken geleden een vervroegde terugkeer van Siebe naar Genk uit, maar de opvolger van Peter Maes (Stuivenberg) zou daar anders over denken nu de Griek Karelis langdurig is uitgeschakeld.
Het zou een ferme streep door de rekening van Cedomir Janevski zijn wanneer Schrijvers in Lokeren zijn laatste wedstrijd voor Waasland-Beveren speelde, want Siebe was tot nu toe goed voor een vijftal goals en 6 assists en zulke spelers vervangt men niet met een vingerknip. Gelukkig zou naar verluidt Schrijvers zelf ook een stem in dit debat hebben en als dat klopt zie ik het wel zitten dat hij het seizoen uitdoet op de Freethiel. Aan meerdere dingen valt immers af te leiden dat klasbak Schrijvers zich als een vis in het water voelt bij W-B en dat is geen onbelangrijk gegeven. Volgens diezelfde tweet zou Siebe zondag wel gespot zijn in de buurt van de Luminus-Arena, maar zijn oor te luisteren leggen (wie weet met het oog op volgend seizoen), dat moet natuurlijk kunnen.
Anderzijds is Siebe nu eenmaal eigendom van Genk en heeft hij nooit onder stoelen of banken gestoken dat het uiteraard zijn droom is om door te breken bij de ploeg waar hij als zestienjarige in het fanion debuteerde op Jupiler Pro League-niveau. Het wordt dus bang afwachten, want dat de hele zaak in een stroomversnelling is geraakt sinds zondag, zoveel is zeker en wanneer Schrijvers de nodige beloften zou hebbe gekregen van Stuivenberg wordt het lastig om hem langer in Beveren te houden.
Ondertussen laat de verhoopte en aangekondigde versterking voor de linkerflank op zich wachten. Een titel van een krantenartikel kopte dat voorzitter Huyck voorlopig zijn goesting niet vindt, maar dat is wel een heel ongelukkige manier van uitdrukken om te stellen dat de centen er niet zijn.

* Vreven al meteen aan het feest.
Maandagavond debuuteerde Stijn Vreven als coach van NAC Brda met een uitwedstrijd in en tegen Jong Utrecht. Het werd een schijnbaar eenvoudige 0-2 overwinning waardoor NAC van de negende naar de vijfde plaats klimt in het klassement. De vraag die ik mij stel is of b.v. de zaak-Schrijvers anders zou benaderd worden wanneer Vreven nog in Beveren was, want dat Siebe aan een tweede termijn op de Freethiel is begonnen heeft ongetwijfeld te maken gehad met de impact van Stijn Vreven.

PVW.