StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

logoWB VINDT BEVERSE SPELERSGROEP ANTWOORD OP VERTREK SCHRIJVERS ?

Het zal je maar overkomen : een prima oefenstage achter de rug hebben in Spanje en nog voor de eerste balomwenteling na de winterstop zijn beste speler zien vertrekken. Dinsdag kwam een plots en jammerlijk einde aan de uitleenbeurt van Siebe Schrijvers die met onmiddellijke ingang terugkeert naar zijn grote liefde KRc Genk. Siebe is een klasbak wiens ambitie verder reikt dan Waasland-Beveren en die we deze nieuwe stap in zijn carrière graag gunnen, maar zijn inbreng als 20-jarige op sportief vlak was reeds van die orde dat Waasland-Beveren moet hopen dat het snel nog enkele punten pakt om de laatste twijfels over een verlengd verblijf in de JPL weg te nemen. Bedankt Siebe voor 2 mooie seizoenshelften waarin je een belangrijk aandeel hebt gehad om W-B zijn beoogde doelstelling tot tweemaal toe te zien realiseren. Het is een kwestie van tijd vooraleer je grote doorbraak een feit is en dan heeft het initiatief om je uit te lenen aan W-B alleen maar winnaars opgeleverd en dat was nu eenmaal het opzet.

Zo zouden we bijna vergeten dat W-B morgen aan een zeer belangrijk tweeluik begint waarmee in geval van een goeie afloop (het behoud) voor dit seizoen kan worden gerealiseerd. In de opeenvolgende thuiswedstrijden tegen Oostende en Westerlo zou liefst een 4 op 6 worden gescoord om de concurrentie een definitieve knock out te verkopen, maar zonder Schrijvers, Vanzo en Michel is dat niet evident. Toch werd 2016 afgesloten met een thans verhoopte 4 op 6 tegen STVV en Lokeren en de manier waarop dat gebeurde was daarenboven hoopgevend.
Vertrekkende vanuit een stevige organisatie en loerend op die paar kansen die er elke match wel komen. De kentering kwam er op Zulte-Waregem en ondanks het totaal onverdiend verlies op Mechelen, zag men onmiskenbaar het elftal als geheel week na week groeien en aan vertrouwen winnen. Grote vraag is natuurlijk hoe ditzelfde elftal zal reageren op het vertrek van een schitterende speler als Siebe Schrijvers, maar eerlijk is eerlijk, uitgerekend Schrijvers haalde onder Janevski nog niet het niveau van een paar maanden geleden. Uit vorm of een systeem waarin hij zijn draai nog niet had gevonden ?

De Oostendse motor ging kort voor de winterstop wat aan het sputteren en de bijbehorende onderbreking kon op geen beter moment komen. Maar ondanks dit dipje staan de kustboys voorlopig op een heel keurige vierde plaats en is er nog veel mogelijk, zowel in positieve als negatieve zin, want play-off I halen is sowieso een doelstelling waarop Yves Vanderhaeghe zal worden afgerekend. En ook na de heenwedstrijd in de Beker van België blijft KVO nog zicht houden op een eventuele finale, maar de 1-1 van dinsdagavond tegen Genk is niet meteen de meest gunstige uitgangspositie om mee naar de Luminus-Arena te vertrekken.
Op speeldag 5 leed Waasland-Beveren een nipte nederlaag in de Versluys-Arena, maar deze wedstrijd zal nog een tijdje op ons netvlies blijven kleven omwille van het belachelijke doelpunt dat W-B incasseerde toen Goblet een bal op de rug van Camacho knalde en het leder in eigen doel zag verdwijnen. Musona maakte er nog voor de pauze 2-0 van en in een veel betere tweede helft creëerde de mannen van Vreven meerdere goeie kansen, maar het bleef uiteindelijk bij een late aansluitingstreffer van Laurent Jans (2-1).

Patrick Van Wesemael.