StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

nabeschouwing.jpg VERVELEND NIEUWS OP EN ROND DE FREETHIEL.

Waasland-Beveren leed zaterdagavond een vermijdbare nederlaag tegen KV Oostende en dat was achteraf bekeken gezien de winst van Moeskroen tegen Lokeren een vervelend verlies. Het was bar koud op de Freethiel, maar de stadionomroeper zorgde net voor aanvang van de wedstrijd met de mededeling dat Marc Baecke was overleden voor een ander soort koude rillingen. We komen hierop ongetwijfeld de komende dagen nog terug, maar nu reeds past het ons Geel-Blauwe medeleven te betuigen met de familie van Marc.
Oostende schoot als een komeet uit de startblokken, maar gelukkig duurde die pressing maar een klein kwartier. Eerst zette W-B voet langszij om vervolgens de betere ploeg te worden met verdeeld over de eerste helft een drietal goeie mogelijkheden. Het begon met een kopbal over van Jens Cools, gevolgd door een tweede kopbal van Seck die op de paal strandde, maar Ibrahima stond in buitenspelpositie. Demir tot slot bediende Cerigioni, maar het schot van Alessandro was te centraal en pal op Dutoit gericht. De verdiende voorsprong kwam er niet en het waren zelfs de bezoekers die op slag van rust op een diefje de leiding namen. We herinneren ons allemaal nog het knullig tegendoelpunt van W-B in Oostende toen Goblet op de rug van Camacho knalde en de bal in eigen doel verdween. De 0-1 gisteren van Dimata was van vergelijkbare orde en heeft voor een variant gezorgd op het gezegde : als twee honden vechten voor een been gaat de derde er mee heen. De variant ziet er ongeveer zo uit sinds zaterdagavond : als 3 spelers van Waasland-Beveren springen naar de bal geeft Dimata hem doodleuk een knal. Rusten met een onnodige 0-1 achterstand en maak dat maar eens goed tegen het Oostendse blok.

De eerste helft was nooit echt hoogstaand, maar de tweede was dat nog veel minder. Aan inzet geen gebrek, maar des te meer aan overleg, zeker nadat Cedomir Janevski op het uur een bedrijvige Schwartz en Opuku had ingebracht. Een te zwak schot van Seck was een makkelijke prooi voor Dutoit en een goeie trap van Schwartz vloog over. Het waren zowat de meest vermeldenswaardige wapenfeiten van W-B in een teleurstellende tweede helft waarin ook Cherif Ndiaye zijn debuut in de slotminuten nog maakte bij Waasland-Beveren. De bezoekers uit Oostende kregen in het slotkwartier nog een aantal uitstekende mogelijkheden om de score te verdubbelen omdat W-B alles op alles zette op zoek naar de gelijkmaker, maar Köteles en co ontsnapten enkele keren wonderbaarlijk.

Omdat Lokeren een 0-1 voorsprong in de slotfase van de wedstrijd bij rode lantaarn Moeskroen liet ontglippen, ligt de degradatiestrijd weer helemaal open. Met woensdag de moeilijke verplaatsing naar Brugge op het programma, is het nu reeds duidelijk dat de thuiswedstrijd van volgende week zaterdag 28 januari tegen Westerlo een thriller wordt. Gelukkig is ook Eupen zo vriendelijk om nog wat in de buurt te blijven kuieren en we moeten hopen dat STVV en Westerlo later vandaag er ook zo over denken.

Patrick Van Wesemael.