StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Langil is back !
Hij was begin deze maand al een keer op de Freethiel om te praten over een uitleenbeurt, maar toen sprongen de onderhandelingen af naar verluidt op de te hoge huurprijs van Legia Warschau dat blijkbaar de harde ondrhandelingspositie van W-B bij de verkoop van Steeven Langil begin van het seizoen niet vergeten was. Na het verlies van W-B zaterdag en vooral de winst van Moeskroen en Westerlo werd er maandag op de Freethiel druk vergaderd en met resultaat. Van Steeven Langil wordt verwacht dat hij nog enkele keren kan flitsen op zijn linkerflank met splijtende voorzetten en goals tot gevolg. Die klasse heeft Steeven onmiskenbaar, maar de winterperiode en Langil zijn nooit dikke vrienden geweest. Wat in mij opkwam toen het "goeie" nieuws bekend werd is de vraag of Legia of Langil hun prijs hebben laten zakken of W-B een extra inspanning heeft geleverd. Wanneer dat laatste het geval is heeft men bewust risico's genomen door de match tegen Oostende af te wachten en zullen we waarschijnlijk nooit weten hoe fataal die afwachtende houding is geweest.
Van iemand die via Facebook met Steeven in contact is hoorde ik dat hij voor W-B heeft gekozen uit sympathie voor de club en de mensen van Beveren. Tja, zou het Frans van ons bestuurslid Kevin dan zo slecht zijn ?

* Vanavond vertrouwen tanken voor de degradatieclash van komend weekend.
Ik heb de indruk dat de supporters van Waasland-Beveren vandaag meer bezig zijn met de resultaten van onze concurrenten dan met de wedstrijd in en tegen Brugge zelf. Opmerkelijk : maandag vertelde Peter Vandenbemt in zijn weekendoverzicht dat Club momenteel te sterk is voor de rest en dat is toch een gewaagde uitspraak. Nu verwacht ik niet dat Waasland-Beveren vanavond de stelling van Peter zal ontkrachten, maar de weg voor Blauw-Zwart is nog lang en nu reeds tot torenhoog favoriet worden gebombardeerd zullen ze in Brugge niet zo graag horen en kan ook wel motiverend werken bij de tegenstander. Ook voor trainer Cedomir Janeski wordt het deze avond een soort speciale thuiswedstrijd. Hij woont immers nog steeds in Brugge en was er ooit ssuccesvol speler en trainer. Laat ons hopen dat de score vanavond niet te hoog zal oplopen, want dat zou het vertrouwen voor de degradatietopper tegen Westerlo wel eens kunnen aantasten.

* Weekendvoetbal uit de lagere reeksen.
Door de prioriteit van de weekendactualiteit heeft het voetbal in de lagere reeksen wat geduld moeten oefenen, maar voor zij die nog niet op jacht waren geweest maken we dit nu goed. Yellow Blue speelde thuis 0-0 gelijk tegen runner up Gerda Sint-Niklaas en dat was een billijk resultaat, zeker waneer men weet dat YB een bijna compleet elftal aan geblesseerden moest missen en daarbij komen voor volgend weekend nog eens 2 geschorsten. Achtervolger Sint-Gillis heeft duidelijk de handoek geworpen en kwam bij Klinge niet verder dan een puntendeling waardoor het verschil 11 punten blijft. Volgende week trekt Yellow Blue naar het Melsele B van Danny Pfaff en dat zijn altijd boeiende en geladen duels.
In de tweede amateurreeks A speelde Bornem 1-1 gelijk in Halle en pakte Temse een mooie overwinning (0-3) in Torhout. Sint-Niklaas kan het uitwuiven van Robby Buyens maar moeilijk verteren, want er werd opnieuw verloren, ditmaal met 2-1 in Gullegem.

PVW.