Op de verjaardag van onze webmaster zijn de nabeschouwingen begrijpelijkerwijs iets korter waarvoor mijn excuses. Misschien is deze op het niveau van de wedstrijd gisteren in Jan Breydel, want ondanks de eervolle 2-1 nederlaag en tot een kwartier voor tijd uitzicht op een verrassend puntje, scheerde deze wedstrijd maar zelden hoge toppen en op zichzelf is het best knap van W-B dat het de ijzersterke thuisreputatie van Club bijna aan het wankelen bracht. De thuisploeg had echter voldoende aan een klasseflits van Izquierdo om revanche te nemen voor de 1-0 nederlaag uit de heenronde op de Freethiel.

Club nam van meetafaan het heft in handen en jammer dat Goblet uitgerekend in die fase een wat onzekere indruk maakte. Verder in de wedstrijd zou Merveille dat aarzelend begin ruimschoots compenseren met meerdere prima tussenkomsten, maar reeds na 9 minuten lag een mindere tussenkomst van onze doelman aan de basis van de 1-0 die op naam kwam van nieuwkomer Immers.
Daarna stelde Blauw-Zwart zich tevreden met controlevoetbal en af en toe een poging op doel, maar alleszins onvoldoende om de toeschouwers mee op te warmen. De inbreng van de bezoekers bleef in de eerste helft beperkt tot wat afgeblokte schoten en een randje buitenspelsituatie waardoor W-B de rust haalde met een perspectiefvolle 1-0 achterstand.

Club Brugge dat enkele sterkhouders op de bank hield waaronder topschutter Vossen, zou die onderschatte aanpak in de 54ste minuut cash betalen.
François Marquet deed waarvoor Steeven Langil werd teruggehaald en Zinho Gano bevestigde met een schitterende kopbal zijn groeiende vormpeil. Club claimde nog een discutabele strafschop, maar ook W-B zat nadrukkelijker in de wedstrijd dan in het eerste bedrijf. De beslissing viel in het slotkwartier toen Izquierdo zijn waarde bewees met een knappe actie en deze besloot door de bal haarfijn in het gaatje te mikken. W-B probeerde het nog wel, maar echt handelend moest de Brugse portier niet meer optreden.

De nipte 2-1 nederlaag is op zichzelf een verdienstelijk resultaat, maar met een kwartier te spelen had W-B nog uitzicht op een onverhoopte puntendeling en dan is het altijd spijtig dat alsnog kwijt te spelen. Op de overwinning van Blauw-Zwart valt natuurlijk weinig af te dingen en omdat de resultaten van Westerlo en Moeskroen deze speeldag meevielen, blijft de schade beperkt. Het belang van de partij zaterdag wanneer Westerlo naar de Freethiel afzakt hoeft niet te worden onderstreept. STVV heeft door de winst tegen Mechelen het kransje ploegen dat in aanmerking komt voor degradatie beperkt tot een kwartet (Moeskroen, Westerlo, W-B en Eupen).