StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

nabeschouwing.jpg VEEL GOEIE WIL WAS ONVOLDOENDE.

Westerlo kreeg waarvoor het kwam.
Waasland-Beveren is er zaterdagavond niet in geslaagd de degradatietopper tegen Westerlo in een driepunter om te zetten. Hierdoor kan Moeskroen als rode lantaarn vanavond wanneer het wint van Eupen tot op 2 punten naderen van W-B en worden daarenboven beide ploegen van mekaar gescheiden door Westerlo. In het geciteerde geval zal Eupen het kwartet dat moet spelen om degradatie te vermijden de dans leiden met een puntje voorsprong op W-B, 2 op Westerlo en 3 op de Oostkantonners.

Verrassing bij de aftrap wanneer bleek dat Steeven Langil op de bank moest vertrekken, want het aantal wedstrijden waarin van hem een bijdrage wordt verwacht in de operatie redding is sowieso al klein. Desondanks speelde Waasland-Beveren een zeer verdienstelijke eerste helft waarin het een vijftal mogelijkheden kreeg, de ene al wat groter dan de andere. De grootste kwam er op een hoekschop van Marquet, maar de kopbal van Jens Colls werd van de lijn gehaald door ex-W-B'er Robin Henkens. Ook Cerigioni die tot aan zijn vervanging een goeie wedstrijd speelde schoot een keer goed op doel, maar de Westelse portier Van Langendonk was zaterdagavond uitstekend en verantwoordelijk voor het kostbaar puntje dat Westerlo kon meenemen naar de Kempen. De bezoekers stelden in die eerste helft nauwelijks iets voor en waren duidelijk gekomen om de nul te houden waardoor de rust met een voor Westerlo gevleide 0-0 werd bereikt.

Een vergelijkbaar spelbeeld na rust. Een moedig W-B dat zich qua karakter en inzet niks kon verwijten, maar het tikkeltje meeval dat men vaak zelf moet afdwingen, bleef uit. Nagenoeg elke speler, inclusief de invallers Langil, Ndiaye en Schwartz, kregen halve tot driekwartkansen , maar altijd zat er wel een lichaamsdeel of een alerte keeper tussen om van een open doelkans te kunnen spreken. Westerlo kwam er in het tweede bedrijf zo af en toe iets beter uit dan in het eerste, maar Merveille Goblet toonde zich, net als zijn volledige defensie, bijzonder secuur. De wedstrijd eindigde dus op een niet eens onaardige brilscore, want om een goeie match te zien zijn er 2 ploegen nodig. De wil om er voor te gaan was er overduidelijk bij W-B, maar de creativiteit op het middenveld en offensieve klasse voorin ontbreken. Marquet en Boljevic (laatstgenoemde was vroeg in de wedstrijd dichtbij de 1-0 met een kopbal) missen voorlopig ervaring om beslissend te zijn en altijd met de vinger richting een hardwerkende Gano wijzen is ongepast. Steeven Langil debuteerde op het uur en deed dat zeker niet onaardig.

Er staan W-B moeilijke tijden te wachten, te beginnen volgend weekend met de uitwedstrijd in Eupen. We zullen vanavond maar duimen dat ditzelfde Eupen in Moeskroen een goed resultaat haalt zodat de kloof met Excel tot 5 punten vergroot en met een achterstallige match tegoed tegen Genk blijft dan alles mogelijk, maar wat is en blijft het vervelend om telkens zoveel belangstelling te moeten hebben voor de concurrentie.

Patrick Van Wesemael.