StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

logoWB DE VISIE VAN DANNY.

Het was druk op de Freethiel de voorbije dagen met afgelopen zaterdag de degradatietoppr tegen Westerlo en daarna het staartje van de wintermercato. Dat staartje bracht Ibrahima Conte en Leandro Rodriguez naar de Freethiel, maar beginnen doen we door met sportief manager Danny De Maesschalck nog even terug te komen op de jammerlijke brilscore tegen Westerlo het voorbije weekend. Een overwinning was rechtvaardig geweest, maar was het een kwestie van willen, maar niet kunnen ?
Danny : "De kansen zijn er geweest, maar het is een huizenhoog cliché dat wanneer dit vergeten wordt, men ook de overwinning mag vergeten."

De ene heeft het over gemis aan scorend vermogen bij W-B, voor de andere is er onvoldoende toevoer.
Danny : "Voldoende of onvoldoende toevoer is relatief, want wie is er tegen om elke vijf minuten een vloeiende en aanvallende combinatie te zien aanrollen. Bij het terugzien van de samenvatting is het duidelijk dat we voldoende kansen hebben gehad om minstens één keer te scoren en dat zou zelfs nog een te povere beloning zijn geweest."

Heeft het gebrek aan efficiëntie ook te maken met de te voorspelbare manier van spelen ?
Danny : "Over het hele seizoen bekeken zijn we door omstandigheden te afhankelijk geweest van Siebe o.a. omdat Myny vaker gekwetst was dan gespeeld en Boljevic nog niet het niveau haalde wat Stijn in hem zag en waarvoor hij werd aangetrokken (Aleksandar was overigens ook een tijd buiten strijd met een blessure). Schwartz is dan weer met een conditionele achterstand toegekomen om vervolgens met blessures van de regen in de drop te belanden. Hierdoor was het vaak achter de feiten aanhollen en veel mogelijkheden om anders te gaan spelen ware er evenmin."

Er zijn weer heel wat nieuwe spelers bijgekomen dit seizoen en dan werpt de vraag zich telkens op of het beter was geweest kwaliteit te laten primeren op kwantiteit of is die benadering te simpel ?
Danny : "Ik kan begrijpen dat sommige supporters er die mening op nahouden, maar het zit zeker niet zo in mekaar dat het salaris van meerdere spelers bij mekaar gooien, garandeert dat een (op papier) betere speler voor W-B kiest. Het is ver van eenvoudig een speler te overtuigen van een subtopper die maar af en toe in de basis staat, om naar Beveren te komen."

Ontbreekt het ons aan de juiste contacten als ik zie welke spelers van de topclubs naar onze concurrenten zijn verhuisd (Heylen, Strandberg, Trezegue, Mechele, Bolingoli, Dompé) ?
Danny : "Zou ik niet durven zeggen. Het is vooral een kwestie van de right man on de rigth place. Het heeft weinig zin naar Brandon Mechele te informeren wanneer men centraal achterin goed zit. Op het moment dat over Strandberg werd gesproken (Deens talent dat door Club Brugge meteen werd doorverhuurd aan Westerlo) was er nog geen sprake van een mogelijk vertrek van Siebe. Ons interessegebied lag immers op de flanken (Conte en Langil)."

Is W-B financieel genoodzaakt zich te richten op derdekeuzespelers zoals vorig seizoen Billal en Leemans en moeten we passen voor jongens als Heylen, Trezegue enz.
Danny : "Dat is appelen met peren vergelijken, want Leemans en Billal zijn toen aangetrokken om nr22 en nr23 in de kern te zijn en te hopen dat één van hen en liefst beiden na 1 of 2 jaar de stap naar de basis of de 18 kunnen zetten. Die jongens hadden een minimumcontract en hun overstap werd gezien als een soort investering."

Heeft het mislopen van goeie spelers soms te maken met de uitstraling van een club of bv. de vrees degradatievoetbal te moeten spelen ?
Danny : "De pers speelt daarin vaak een ongelukkige rol. Wanneer W-B een prima prestatie neerzet en wint van Anderlecht of Brugge, wordt dat toegeschreven aan de zwakte van de tegenstander en blijft de goeie match van W-B onderbelicht. Na onze zeer degelijke partij in Waregem (1-1) kwamen de schouderklopjes voor onze club van Franky Dury en verder heb ik daarover niks gelezen in de media. De perceptie die in de pers rond onze club wordt gecreëerd is vaak negatief ten opzichte van andere clubs. Westerlo heeft zaterdag wat mij betreft weinig indruk gemaakt in Beveren, maar in de kranten is daarvan niks terug te vinden."

Vanavond in Eupen de eerste van wellicht nog 7 bekerfinales. Speelt het in ons voordeel dat zij woensdag nog een halve finale moesten afhaspelen ?
Danny : "Het is zeker geen nadeel voor W-B dat Eupen ongetwijfeld veel energie heeft gestopt in een goeie afloop van die wedstrijd. Vanuit een goeie organisatie en met voldoende scherpte en lef moeten we trachten de wedstrijd zelf in handen te nemen. Eupen heeft op offensief vlak veel weelde, maar gezien hun klassement ongetwijfeld ook beperkingen en het is aan ons om die op te zoeken."

Over Conte weten we voldoende, maar minder over Leandro Rodriguez en dat terwijl de naam Everton verwachtingen schept.
Danny : "Aan stemmingmakerij omtrent Rodriguez doe ik niet mee. Er zijn geen risico's voor onze club en we kunnen er alleen maar beter van worden, zowel qua contacten met Everton als omwille van het feit dat Leandro als voetballer niet zomaar de aandacht van Everton heeft getrokken. Ik leg meer druk op de schouders van Langil en Conte, want Rodriguez zit nog niet in de wedstrijdselectie voor vanavond."

Patrick Van Wesemael.