StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

nabeschouwing.jpg DAAR IS EM, DAAR IS EM ZOU RIK DE SAEDELEER ZALIGER HEBBEN GEROEPEN !

Twaalf uitwedstrijden hebben de supporters van Waasland-Beveren er moeten op wachten, maar sinds zaterdagavond is er een niet onbelangrijke nul van de tabellen geveegd. In Eupen pakten de mannen van Cedomir Janevski hun eerste driepunter van het seizoen buitensuis en omdat het tegen een rechtstreekse concurrent was zijn het gouden punten. Meer zelfs : ook rode lantaarn Moeskroen verloor met het kleinste verschil in Genk waardoor de kloof plots weer tot 5 punten wordt uitgediept en bovendien wipt W-B na deze overwinning in de stand over Eupen.

Omdat de nieuwste aanwinsten Langil en Conte komende dinsdag voor de inhaalwedstrijd tegen Genk niet speelgerechtigd zijn, verschenen Steeven en Ibrahima vandaag meteen aan de aftrap en dat hebben die van Eupen zeker gemerkt. Vroeg in de wedstrijd begon Langil aan één van zijn bij de tegenstander gevreesde rushes, maar helaas zag de huurling van Legia zijn schitterende poging stranden op de paal. De thuisploeg reageerde met een gevaarlijke vrijschop van Garcia over, maar even voorbij het kwartier was het raak voor de Waaslanders. Een prachtige bal van Langil op boezemvriend Demir die op zijn beurt knap Myny bediende die maar voor het intikken had. Een bevrijdend doelpunt zou blijken, want Eupen was het spoor bijster en de kansen kwamen vlot aanrollen voor W-B. Langil schoot nog eens rakelings over, maar in de 38ste minuut kon wederom Olivier Myny na een prima aanval de score verdubbelen. Marquet (hij speelde een uitstekende eerste helft) met een lange bal op Gano die vrijstaand Myny zijn tweede intikker van de avond voorschotelde. Opnieuw Myny was op slag van rust dichtbij de beslissende 0-3, maar dat feestje ging niet door.

De Eupense trainer Condom bracht Brulls en Dompé aan de tweede helft en dat zorgde toch voor meer dreiging in het openingskwartier. Cruciaal voor de wedstrijd was in de 55ste minuut een geweldige redding van Köteles op een vlam van alweer Garcia. W-B was nog een keer aan zet via een gedreven Conte, maar er was duidelijk meer evenwicht in de partij. Gaandeweg echter zakte het geloof in een goeie afloop bij de thuisploeg en Marquet was met een afstandstrap kort bij de 0-3. Invaller Ocansey die op de Freethiel met 2 prachtige goals Köteles te grazen nam, was met een lobje in het slotkwartier op zijn beurt dichtbij de aansluitingstreffer, maar de oververdiende 0-2 ruststand was tevens de eindstand.

Een levensbelangrijke overwinning dus die sowieso het gevolg was van een collectief sterke prestatie, maar de inbreng van Conte en Langil heeft onmiskenbaar een grote impact gehad op dit fantastisch resultaat. Knap werk van het bestuur, dat wel, maar anderzijds het bewijs dat durven inzetten op spelers als Conte en Langil niet eens zo'n groot risico is en vaak onmiddellijk rendement kan opleveren omdat het spelers met ervaring zijn in de JPL en uiteraard net dat tikkeltje meer klasse hebben dan een doorsnee voetballer in eerste. Mooi ook dat onze defensie voor de tweede opeenvolgende keer de nul kon houden. We zijn er nog lang niet, maar dit is alvast een ferme opsteker voor de inhaalwedstrijd van aanstaande dinsdag tegen Genk en dat wordt iets speciaals, want zowel W-B als Genk zijn genoodzaakt met fel vertimmerde elftallen aan te treden aangezien de nieuwkomers in beide kampen (voor W-B zijn dat Conte, Rodriguez en Langil) langs de kant moeten blijven. Genk is er zo mogelijk nog erger aan toe, want ook daar moeten alle nieuwelingen zoals o.a. Schrijvers toezien vanop de tribune en zijn uiteraard ook de vertrokken Bailey en Ndidi afwezig. Het zou wel eens een beslissende week kunnen worden voor de Waaslanders, want met Genk en zondag over een week Standard, mag het op de vertrouwde Freethiel aantreden tegen teams die, om uiteenlopende redenen, niet meteen in bloedvorm zitten.

Patrick Van Wesemael.