StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

nabeschouwing.jpg CRUCIALE WEEK VOOR W-B.

Zondagavond is alweer bewezen dat rekenen op steken laten vallen van de concurrentie niet de beste manier is om goeie zaken te doen in de degradatiestrijd. Ploeg in vorm STVV vergat in de eerste helft het verschil te maken in het Westelse Kuipje en betaalde die nonchalance met een 1-0 nederlaag waardoor het belang van de winst van W-B zaterdagavond in Eupen nog eens extra in de verf wordt gezet. Er wachten Waasland-Beveren deze week 2 thuiswedstrijden tegen op papier veel betere tegenstanders, maar om uiteenlopende redenen zijn de mannen van Janevski zowel dinsdag tegen Genk als zondagavond tegen Standard ver van kansloos.

Het wordt morgenavond op de Freethiel toch wel een bijzondere wedstrijd, want zowel W-B als Genk mogen enkel beroep doen op spelers die half december toen deze wedstrijd van de achttiende speeldag op het programma stond, speelgerechtigd waren. W-B moest tijdens de wintermercato alleen Siebe Schrijvers laten vertrekken (naar Genk, maar hij mag dus niet spelen) en contacteerde in diezelfde periode Ndiaye, Conte, Langil en Rodriguez, maar ook dit kwartet moet morgen vanuit de tribune toekijken. Bij de tegenstander is het zo mogelijk nog een stuk erger, want met Buffel en Karelis zijn er om bekende redenen (persoonlijke in het geval van Thomas en een zware blessure in het geval van Karelis) niet bij. Daarnaast ontbreken bij de Limburgers uiteraard Ndidi en Bailey omdat ze inmiddels elders aan de slag zijn, maar ook alle 6 nieuwkomers waaronder Schrijvers moeten langs de kant blijven. Vraag is of er in beide kampen voldoende kwaliteit aanwezig zal zijn om een leuke wedstrijd te verwachten, maar de vele afwezigheden zouden wel eens voor een onverwachts spektakelstuk kunnen zorgen. Genk kan zich met het oog op play-off I geen bijkomend puntenverlies veroorloven en voor W-B zou het vermijden van een nederlaag een succes zijn in de strijd om het behoud. Voor de thuisploeg is het een beetje hinken op twee gedachten, want tegen dit fel verzwakt Genk zou men misschien vol moeten durven gaan voor winst en wanneer blijkt dat een overwinning te hoog gegrepen is, zou een puntje ook al een mooi succes zijn.

Iets in mij zegt dat dit wel eens een knotsgekke wedstrijd kan worden, maar dan bedoel ik het zowel in het voordeel van W-B als Genk. In geval van een overwinning zou Waasland-Beveren in één klap op gelijke hoogte komen van de nummers 11 STVV en Lokeren, maar veel belangrijker is dan dat rode lantaarn Moeskroen daardoor op 8 punten wordt gezet, Eupen op 5 en Westerlo op 4. Moet het belang van de wedstrijd morgenavond nog meer worden benadrukt ? Supporters, dinsdag is niet meteen een plezante avond om er op uit te trekken voor een thuiswedstrijd, maar deze tegen Genk is zo belangrijk dat iedereen op post moet zijn morgenavond. Zou het ons eindelijk eens lukken om 2 competitiewedstrijden na mekaar te winnen ? W-B – Genk wordt afgetrapt om 20.30 uur.
Eindigen doe ik met een dikke proficiat te wensen aan de supporters die zaterdag de eindeloos lange verplaatsing maakten naar Eupen. Het aantal Beverse supporters was ongeveer hetzelfde als het aantal kilometers van Beveren naar Eupen, maar wat waren jullie op televisie goed en veelvuldig te horen ! Bedankt gasten voor jullie bijdrage aan dit knap resultaat !

Patrick Van Wesemael.