StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Een stap hoger zetten ligt soms voor het grijpen !
Voorzitter Dirk Huyck van Waasland-Beveren heeft nooit onder stoelen of banken gestoken dat hij graag 2 doelstellingen gerealiseerd zou zien : als gezonde club de sprong naar de middenmoot maken en waarom niet aanleunen tegen play-off I en het gemiddeld aantal supporters een flink stuk optrekken, misschien wel verdubbelen als we de cijfers van dit seizoen bekijken. Omdat ik er van overtuigd ben dat, wanneer de eerste doelstelling wordt gehaald, de tweede automatisch zal volgen, maar of ooit de 8000 of 9000 toeschouwers gemiddeld worden gehaald, dat lijkt mij eerder een kwestie van gedurende enkele seizoenen bevestigen.

Maar ik kom graag even terug op die eerste doelstelling, nl. een stap hoger zetten en alles wat met degradatie te maken heeft bannen. Dat lijkt ver weg en onrealistisch, maar bij het volgen van onze eerste helft afgelopen weekend in Eupen had ik het gevoel dat door de inbreng van Langil en Conte er plots een heel ander elftal tussen de lijnen stond. Het leek wel alsof die twee jongens de andere 9 vleugels gaven en mee naar een hoger niveau tilden. Marquet, Myny, Demir enz., hun inspanningen die ze anders ook wel doen, kwamen veel meer tot hun recht. Kortom, men hoeft niet altijd een hele ploeg te kopen om een goeie te hebben. Durven investeren in 2 of 3 waardevolle spelers kan voldoende zijn om het hele elftal een positieve metamorfose te laten ondergaan. Zou er tussen nu en een paar weken een Chinese vrijwilliger willen opduiken die Langil en Conte voor ons aankoopt in ruil voor wat clubaandelen (49 procent of in die buurt) ?
Wat moet het frustrerend zijn voor een clubbestuurder om te beseffen wat er ontbreekt, te weten waar het te vinden is, maar machteloos moet blijven toekijken omdat er een paar straatlengtes verschil zitten tussen wat men kan bieden en wat men vraagt.
En dan maar hopen dat spelers van dat caliber beseffen dat er niemand tegen kan zijn om de lat hoger te willen leggen als sporter, maar te hoog kan ook een carrière breken.

PVW.