StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

logoWB DE VISIE VAN DANNY.

Waasland-Beveren heeft er een mooi verlengd weekend opzitten. De gevreesde uitwedstrijd in Eupen werd zaterdag keurig met 0-2 gewonnen en dinsdag hield het na 90 minuten gelijke tred met KRc Genk. Goeie resultaten, maar W-B heeft zijn schaapjes nog niet op het droge en doet er goed aan waakzaam te blijven. Met sportief manager Danny De Maesschalck pakken we de draad op na afloop van de eerste uitzege van het seizoen in en tegen rechtstreekse concurrent KAS Eupen.
Zoveel druk op de ketel en dan met een droge 0-2 terugkeren naar Beveren, dat is knap !
Danny : "We zaten meteen goed in de wedstrijd en dat neemt direct een stukje druk weg. Met Langil en Conte hadden we ook 2 spelers in de ploeg die op het veld komen om hun ding te doen en weten hoe om te gaan met druk. De inbreng van beide jongens geeft ons meer mogelijkheden en dat komt het hele elftal ten goede."

Hoe moeilijk was het om Conte en Langil tegen Genk weer in de tribune te moeten zetten ?
Danny : "We zijn zeker niet met twijfels begonnen aan die wedstrijd. Er waren voldoende kansen, ook in een mindere tweede helft, maar het gekende oud zeer van efficiëntie stak opnieuw de kop op. Een viertal honderd procent kansen in de eerste helft en eentje in de tweede plus een strafschop, dan is de hoop op meer dan 0-0 gerechtvaardigd. Dat gebrek aan efficiëntie achtervolgt ons al een heel seizoen en is de voornaamste oorzaak van onze huidige klassering. Er zijn immers voldoende wedstrijden op te sommen waarin we op basis van het vertoonde spel meer verdienen (remember de laatste vrij recente thuiswedstrijden tegen dus Genk, Westerlo, Oostende en Charleroi."

Opvallend was na de rust een kleine terugval ten opzichte van de eerste helft, zowel in Eupen als tegen Genk.
Danny : "De 0-2 ruststand in Eupen was onbewust de aanzet om eerder die belangrijke voorsprong vast te houden dan op zoek te gaan naar een bevrijdende derde treffer. Daar tegenover stond dat de thuisploeg na de herneming alles op alles zette op zoek naar de aansluitingstreffer met inderdaad aanvankelijk wat defensieve chaos tot gevolg en dat terwijl er toch voldoende ruimte lag om sneller de match op slot te gooien. Tegen Genk denk ik dat de frisheid in de tweede helft onbrak vanwege het hoge tempo dat we probeerden op te leggen in de eerste, de zware wedstrijd in Eupen en het feit dat de Limburgers een beroep konden doen op jongens die nog weinig hebben gespeeld.
Daarenboven kreeg de Genkse trainer de kans na een eerste helft waarin zijn team fel onder lag en desondanks geen averij werd opgelopen, bij te sturen en iedereen op scherp te zetten en dan is het niet eens zo onlogisch dat zij met een positief gevoel naar buiten kwamen, in tegenstelling met onze jongens die bij het begin van de tweede helft nog aan het vloeken waren over zoveel gemiste kansen."

Wat staat dit elftal plots onherkenbaar goed te verdedigen.
Danny : "Vertrouwen doet wat met een mens en een team. Als ik zie hoe Erdin de laatste weken aan het voetballen is, zie ik weer de Demir van zijn beginperiode. Logisch, want een verdediger tankt vertrouwen uit resultaten en dat is in zijn geval het voorkomen van tegendoelpunten. Onze organisatie staat vrij goed en dat zonder daarvoor veel spelers op te offeren. Dat was in het verleden wel eens anders toen er bij manier van spreken bijna met de hele ploeg verdedigd moest worden."

En met een beresterke Camacho als autoritaire leider van zijn defensie.
Danny : "Rudy voetbalt inderdaad momenteel op een hoog niveau en is aan een prima reeks bezig. Spijtig genoeg is hij er zondag tegen Standard niet bij, maar dat maakt nu eenmaal deel uit van het voetbal. Hij heeft het op een bepaald moment moeilijk gehad, maar over een heel seizoen bekeken haalde hij een zeer degelijk constant niveau."

Wie zlal hem vervangen tegen Standard ?
Danny : "Afwachten in welke zin de blessure van Valtteri evolueert en of Cauffriez voldoende hersteld raakt na ziekte. Ook Kjetil Borry is een gegadigde voor die positie, net als Jens Cools die het tegen Anderlecht en in Gent prima deed, maar hij is van nature geen centrale verdediger."

Is de wedstrijd tegen Standard toch te vergelijken met die van Genk, nl; een op papier sterkere tegenstander die echter niet zo best in zijn vel zit ?
Danny : "Toch maar opletten met een gewond dier, want reken maar dat het daar deze week flink gestormd heeft en het is lastig inschatten hoe zij zich hier zullen presenteren. Vroeg op achterstand komen kan gevaarlijk zijn omdat zij mits winst in Bevere nog een sprankeltje hoop op play-off I mogen koesteren. Kunnen wij echter een vroege tik uitdelen is dat waarschijnlijk een genadeklap voor het al zwaar aangetaste vertrouwen."

Patrick Van Wesemael.