StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Gedurfd Dat Wim en Aad er publiekelijk dezelfde mening op nahielden !
Zondagavond laat toen ik de uitzending van Stadion op VTM volgde viel het mij op dat Aad De mos en Wim Deconinck de falende arbitrage van Alexandre Boucaut net zo veroordeelden als de supporters van Waasland-Beveren. Dat er een stuk frustratie zat in de reactie van Conte is ergens te begrijpen, maar niet helemaal goed te praten. De scheidsrechter heeft het recht beroep te doen op de eigen interpretatie om bepaalde spelsituaties in te schatten en te sanctioneren, maar wanneer dat consequent eenzijdig gebeurt is er een probleem. Het verlies van zondagavond uitsluitend verhalen bij Boucaut is misschin een brug te ver, maar als hij de bedoeling had die avond een hoofdrol op te eisen had hij daarmee al na 10 minuten klaar kunnen zijn door Goreux vroegtijdig naar de kleedkamer te sturen en niet in de 89ste minuut een waardeloze compensatieprent onder de neus van de Standardspeler te duwen. Er wordt nogal gemakkelijk gezegd dat dit soort voorvallen over een heel seizoen bekeken in balans zijn en het is absoluut niet de bedoeling om een ongunstig klassement uitsluitend op de kap van een falende arbitrage te verhalen, maar de balans voor W-B begint toch opvallend onevenwichtig in het nadeel over te hellen. Dat strafschoppen worden onthouden of toegekend wanneer de wedstrijd reeds in een definitieve plooi is gevallen maakt weinig uit, maar de zuivere penalty's die ons vrij recent in Mechelen 'slotminuten bij een 1-0 achterstand) en afgelopen dinsdag (kort voor tijd bij een 0-0 tussenstand) werden onthouden, hebben te veel en kostbare punten gekost. Vanhaezebrouck zou werk maken van een dvdtje, maar misschien zijn we op dat vlak iets te braaf in Beveren. In ieder geval een dikke chapeau voor Wim en Aad om zo openlijk standpunt in te nemen en zelfs het onsportieve gedrag van Jankovic door ostentatief een tweede gele kaart voor Conte te claimen, aan de kaak te stellen. Het hoort er allemaal bij zeker en misschien moet onze entourage maar wat meer oefenen op het bespelen van de spelleiding.

* Voetbal in de lagere reeksen.
Yellow Blue speelde zaterdagavond 3-3 gelijk op bezoek bij White Boys Sint-Niklaas en omdat naaste achtervolger Sint-Gillis-Dendermonde geen steek liet vallen (2-0 winst tegen Melsele B) is de voorsprong geslonken tot nog amper 3 puntjes. Aan de rust stond het 2-2 en gelukkig kon YB in de slotminuut nog een puntje uit de brand slepen. Komend weekend ontvangt Yellow Blue op de Freethiel rode lantaarn Sombeke en wacht Sint-Gillis de lastige uitwedstrijd bij de nr3 Gerda Sint-Niklaas. Tegen alle verwachtignen in lijkt het nog een boeiende ontknoping te worden, maar om het positief te houden, men kan beter 3 punten voorsprong hebben dan datzelfde aantal achterstand.
In de tweede amateurreeks A viel er vorige week nieuws te rapen, want de samenwerking tussen Bornem en Bart Selleslags werd stopgezet. Ik veronderstel dat de officiële versie de wat mindere resultaten van de voorbije weken zal zijn, maar de voornaamste oorzaak is wellicht dat Bart de gedoodverfde kandidaat-trainer bij Temse is en omdat Bornem en Temse over een tweetal weken nog tegenover mekaar staan, "zou" het bestuur van Bornem die beslissing hebben genomen, ook al omdat de Klein-Brabanders tot voor dit weekend best nog enkele punten konden gebruiken. Dat probleem is nu van de baan mag ik aannemen, want Bornem won met 1-2 bij Westhoek en lijkt mij veilig. Het is daar in die amateurreeksen een klein wereldje, want pittig detail is dat de hoofdkandidaat om Bart Selleslags op te volgen niemand minder is dan Robby Buyens.
Temse speelde 2-2 in Halle en Petegem bleef met 3-1 de baas boven Sint-Niklaas dat wel zal moeten opletten om degradatie te ontlopen.

PVW.