StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

logoWB MISSCHIEN EEN SCHEIDSRECHTER UIT WESTERLO AANSTELLEN ZATERDAG ?

Waasland-Beveren staat morgen in Moeskroen voor de zoveelste "belangrijkste" match van het seizoen, maar voordeel aan deze is dat het in theorie een beslissende kan zijn. Het verschil tussen rode lantaarn Excel en W-B bedraagt 6 punten in het voordeel van de Waaslanders en wanneer Janevski en co een nederlaag in Moeskroen kunnen vermijden is het quasi uitgesloten dat de Henegouwers in de 3 resterende wedstrijden nog een succesvolle comeback maken.

De heenwedstrijd op de Freethiel eindigde op een donderdagavond op een troossteloze 0-0 en daarmee werd het vonnis van Stijn Vreven als coach van Waasland-Beveren betekend. Niet enkel omwille van de grote klassementsbelangen is moeskroen – W-B van morgenavond zo interessant, want er is ook het aspect van de onderlinge, weliswaar eenzijdige, personeelsuitwisseling. Met Gano, Michel, Marquet, Langil en Cedomir Janevski beschikt W-B over een bijna halve ploeg spelers met een verleden op Le Cannonier, maar of dat een voordeel of eerder een nadeel is laat ik in het midden. Feit is dat deze jongens zich op een of andere manier toch nog een beetje thuis zullen voelen in Moeskroen en dat leidt wel vaker tot de intentie om een goeie prestatie neer te zetten.

Moeskroen-Peruwelz mag dan wel de rode lantaarn bezitten, in zijn voorbije 3 thuiswedstrijden pakte het 6 op 9 en de 0-1 nederlaag in de slotfase van afgelopen weekend tegen Oostende was een aanfnuiking van de sportieve krachtsverhoudingen tussen de lijnen. Oostende won zoals Yves Vanderhaeghe achteraf zou toegeven op een diefje en dat kwam W-B niet eens zo slecht uit. Maar het huidige Moeskroen speelt allerminst als een veroordeeld elftal en de Waaslanders zullen hun beste beentje moeten voorzetten om nieuw verlies te voorkomen.

De nederlaag tegen Standard en vooral de onbekwame spelleiding van Alexandre Boucaut, heeft zowat de hele week nagezinderd op en rond de Freethiel, maar zichtbare gevolgen voor het klassement hebben al die frustraties niet opgeleverd. We moeten dus morgen vol aan de bak op Le Cannonier met als extra souvenir aan monsieur Boucaut het gemis van Conte en Seck. Het wordt dus flink zoeken en schuiven voor Janevski om deze sterkhouders te vervangen, maar het Waasland-Beveren van de laatste weken verdient anderzijds wel ons respect en vertrouwen in een goeie afloop. Bovendien keert met Rudy Camacho centraal achterin het slot op de deur terug en dat zal nodig zijn ook gezien het aanvallend geweld dat Rednic in de strijd zal gooien, want ondanks het feit dat Moeskroen geen andere keuze heeft, is het mij opgevallen dat zij de voorbije weken resoluut voor de aanval kiezen en misschien is het precies die ingesteldheid welke perspectief opent voor W-B.

Met Alexandre Boucaut stelde de KBVB afgelopen zaterdag tegen Standard een scheidsrechter aan die woonachtig is in een gehucht van Moeskroen en dat bleek achteraf bekeken niet de meest verstandige beslissing. Ook in de openingsmatch van het lopende seizoen vergat Boucaut in Charleroi in de slotfase bij een 0-0 tussenstand een strafschop voor W-B te fluiten toen doelman Maandanda de ingevallen Cerigioni onderuit liep in de zestien. Misschien moet de KBVB maar eens overwegen voor morgen een spelleider uit de omgeving van Westerlo aan te duiden, want dat zou zowel Westel als W-B goed kunnen uitkomen.

Patrick Van Wesemael.