StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

logoWB DE VISIE VAN DANNY.

Hoe zou het eigenlijk voelen om als sportief manager het grootste gedeelte van het seizoen mee in de sportieve brokken te delen (in het geval van W-B is dat meestal zo) en pas zoals nu in het absolute competitieslot de vruchten te kunnen oogsten van voorafgaande arbeid. Ik vraag het Danny De Maesschalck bij een volgende gelegenheid, want beginnen doen we met de aanslag op onze gezondheid van zaterdagavond tijdens Moeskroen-WB.

Waar lag het keerpunt in de wedstrijd van zaterdag, want het begin was bijzonder verontrustend ?
Danny : "We hebben inderdaad onze start compleet gemist in Moeskroen en dat was mede door het ontbreken van meerdere basisspelers en de wijzigingen die het elftal hierdoor moest ondergaan, zelfs nog tijdens de opwarming met het uitvallen van Marquet. Naar puur voetballend vermogen toe was dat, samen met de afwezigheden van Conte en Seck, fel inleveren. Daar tegenover stond de gretigheid van Moeskroen waardoor we de bal niet in de ploeg konden houden met zware druk tot gevolg. En natuurlijk was het gegeven niet te mogen verliezen evenmin bevorderlijk voor onze spelkwaliteit. Met het verstrijken van het half uur werd er echter geleidelijk aan meer gebruik gemaakt van de ruimtes die er vielen waarbij de geweigerde strafschop op Gano uiteraard een ontgoocheling was, maar tegelijkertijd ook de bevestiging dat we beter in de match kwamen. De penalty op Myny gaf ons een enorme boost, maar zaaide een pak twijfels in de kopjes van de spelers van Moeskroen die tot dan toe kwistig met hun energie waren omgesprongen."

Is in Moeskroen de zin van een wat bredere kern in de verf gezet, want De Schutter, Cools en Cerigioni speelden een puike partij.
Danny : "Met die jongens opteer je voor een ander, meer controlerend voetbal. Zij hebben een heel sterke match gespeeld en dat zij bij het begin van de wedstrijd wat moeite hadden om in het ritme te komen is niet meer dan logisch. Het is ver van evident om bv. iemand als Niels die weinig speelt en dan in één van de belangrijkste wedstrijden van het jaar op een cruciale positie zich staande te houden en de ploeg mee op sleeptouw te nemen. Hij is er schitterend in gelukt om alshetware vanuit het niets die omschakeling te maken, de strijd aan te binden en duels te winnen."

Beschrijf eens het gevoel in de kleedkamer meteen na het einde van de wedstrijd ?
Danny : "Als je ziet met welke druk de spelers aan deze wedstrijd zijn gestart en hoe het uiteindelijk is afgelopen, hoef ik daar geen tekening bij te maken. Het toeleven is in feite al zondagavond na de verloren match tegen Standard begonnen. De ontlading meteen na het laatste fluitsignaal was enorm, mede door de vele tegenslagen die we in de loop van het seizoen moesten verwerken. Na aankomst in Beveren is er niks speciaals meer gedaan en dat zou ook ongepast zijn zolang de mathematische zekerheid ontbreekt."

Zat er nog een restje frustratie van Standard in de winst op Le Cannonier ?
Danny : "Ik denk dat spelers en trainers daar minder mee bezig zijn omdat zij de focus hebben op de volgende wedstrijd. Bij de entourage worden optelsommetjes gemaakt en blijft zoiets langer hangen."

De eerste doelstelling is praktisch binnen, maar wat nu ?
Danny : "Moeskroen speelt pas op zondag en het zou heel leuk zijn om zaterdagavond naar Beveren te kunnen terugkeren met het officiële behoud op zak en een gevoel van, dat hebben we zelf goed gedaan. Bovendien kunnen we de aansluiting met Kortrijk in geval van winst verzekeren en dat met nog 2 schitterende wedstrijden te gaan. Tegen Gent moeten we proberen de supporters een fantastische match aan te bieden om te eindigen op een nieuwe grasmat in het Constant Vandenstockstadion. Prima gelegenheden dus om ons seizoen nog wat kleur te geven en zo hoog mogelijk te mikken in het klassement. Onbevangen Gent en Anderlecht in de ogen kijken en trachten er een galawedstrijd van te maken, is een mooi vooruitzicht."

Op Sporza Radio na de match in Moeskroen straalde Olivier Myny van geluk en hij drukte die euforie uit met de wens nog 3 keer voor de overwinning te gaan.
Danny : "Die betrachting leeft wel in de groep en er zijn wel wat jongens te vinden die daaraan willen meewerken. Conte en Langil om deze 2 te noemen, liggen nog onder contract bij hun werkgever en hebben er alle belang bij deze kans om hun blazoen wat op te poetsen, met beide handen te grijpen en dan zijn topwedstrijden de ideale gelegenheid om zich in de etalage te zetten."

Is deze ontwikkeling het bewijs dat, ondanks onze getalenteerde kern met jonge voetballers, spelers als Steeven en Ibrahima Conte onmisbaar zijn om het verschil te maken ?
Danny : "Ik ga daar slechts gedeeltelijk mee akkoord. Met Siebe er bij waren geen bijkomende transfers nodig geweest omdat we meer punten hadden gepakt tegen Oostende, Westerlo en Standard. Qua organisatie en controle van een wedstrijd zitten we met de huidige kern goed en het is de bedoeling deze zoveel als mogelijk in tact te houden, maar de statistieken wijzen duidelijk op een gebrek aan scorend vermogen van de ploeg en dit euvel verhelpen waarmee veel teams van ons niveau worstelen is niet zo evident. Dat scorend vermogen toevoegen aan het bestaande stramien zou ons een eind op weg helpen om een volgende stap voorwaarts te zetten, want met een scorende spits in de ploeg gaat alles zoveel gemakkelijker."

Met welke intenties moeten we play-off II aanvatten ?
Danny : "Onze bedoeling is een zo goed mogelijk klassement neer te zetten plus jongens als Max Caufriez en Aaron Dhondt een kans te geven. Het is NIET de bedoeling om bepaalde wedstrijden te starten met een halve ploeg gasten die amper hebben gespeeld, want dat is immers nefast voor de betrokken debutanten en het elftal zelf. Er zullen jongens kansen krijgen, maar de basisploeg moet bestaan uit plusminus 90 procent vaste waarden. Op Goblet na liggen bijna alle spelers vast voor volgend seizoen en op die grond moeten we verder borduren. Het zou ook onverstandig zijn om die basisspelers voor volgend seizoen een week of 6 langs de kant te laten. Elke wedstrijd van de play-offs een strijdbaar elftal tussen de lijnen brengen, dat is het opzet."

Patrick Van Wesemael.