StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

logoWB EEN KEER VOLOP GENIETEN, WAT EEN VOORUITZICHT !

De wedstrijd van morgenavond in het Guldensporenstadion moet er eentje worden in het kader van "genieten" en dat in meerdere opzichten. De stiekem verhoopte winst in Moeskroen heeft één en ander los gemaakt bij de supporters, want wie bevoorrecht getuige was van de geweldige 1-2 van Langil zal de beproefde trip naar Le Cannonier en de quasi zekerheid van het behoud, niet vlug vergeten. Maar deze overwinning heeft nog andere positieve consequenties voor gevolg. Winst in Kortrijk zaterdag betekent uitzicht blijven houden op een mooi klassement (plaatsen 10, 11 of 12) en wie had daar na de 0-0 tegen Westerlo van een paar weken geleden nog rekening mee gehouden ? Maar als we die klassementszorgen even aan de kant schuiven, wat een zalig gevoel zal het zijn zaterdag om met een hoofd vrij van degradatieangst op de bus te stappen met bestemming Kortrijk ! Het wordt wennen aan dat gevoel de komende weken, maar mag ik dit het verdiende loon vinden voor de hele entourage die hieraan zijn steentje heeft bijgedragen en daarbij horen zeker onze vele trouwe supporters, niet in het minst tijdens de verplaatsingen. Het was geen gemakkelijk seizoen tot nu toe met o.a. het ontslag van Stijn Vreven, maar ook de langdurige blessures van Vanzo en Michel uitgerekend op het moment dat zij goed op weg waren een vaste stek te veroveren in het fanion. Het behoud kan er nu voor zorgen dat zij in alle sereniteit kunnen blijven werken aan hun comeback met de zekerheid dat wederom voetbal op het hoogste niveau de beloning zal zijn, een beloning die er voor Michel dit seizoen nog komt, voor Vanzo niet meer. Maar er was ook het ongelegen vertrek van Siebe Schrijvers, het overlijden van de vader van Làslo Köteles en net iets te veel cruciale scheidsrechterlijke beslissingen tegen zoals men die enkel moet incasseren wanneer men zich bevindt in de buurt van de hoek waar de klappen vallen.

KVK Kortrijk speelt een bizar seizoen gekenmerkt door hoogtes en laagtes. Licht aarzelend aan het seizoen begonnen om vervolgens als een komeet in de hoogte te schieten en daarna met baksteenvlucht naar beneden te komen. Met acht opeenvolgende nederlagen was dat ongetwijfeld een harde landing, maar wel heel knap van voorzitter Joseph Allijns en zijn bestuursploeg dat het vertrouwen in zijn technische staf bleef behouden. Het duo Belhocine-De Wilde (officieel is de volgorde omgekeerd) mocht aanblijven met een opleving tegen Lokeren en Standard, maar ondertussen volgden opnieuw verliespartijen thuis tegen KV Mechelen en vorig weekend in Eupen met daarenboven een uitsluiting voor Anthony Van Loo. Moraal van het Kortrijkse verhaal dit seizoen : het kan vriezen, het kan dooien ! Als tegenstander moet men op het ergste voorbereid zijn, maar net zo goed is KVK niet in zijn dagje en valt er wat te rapen. Het is in ieder geval vreemd te bedenken dat Kortrijk wat dit seizoen op een gegeven moment werd geroemd voor zijn vlot spel en vele overwinningen, mits een nederlaag tegen W-B door de Waaslanders wordt bijgebeend in de rangschikking. En ja, met Saadi en Chevalier hebben de Kerels 2 aanvallers in de rangen die wedstrijd bepalend kunnen zijn.

Waasland-Beveren liet zijn supporters in Moeskroen het eerste half uur van de wedstrijd doodangsten doorstaan, maar de kering kwam er toen Gano onrecht werd aangedaan in de zestien. Dat onrecht werkte als een rode lap op onze spelers met in de slotminuten van het eerste bedrijf dan toch een bestrafte penaltyovertreding op Myny en het doelpunt van Camacho. Na rust werd er uit een heel ander vaatje getapt met ditmaal W-B aan het stuur en Moeskroen dat de wet van de sterkste onderging. Een korte opleving zo rond de 70ste minuut werd op magistrale wijze gestuit door Langil die zijn huurprijs hiermee tot een prikje herleidde. Een golden goal van Steeven en weg alle zorgen (nog niet theoretisch) over het lastige competitieslot met Gent en Anderlecht. Dan maar werk maken van een verlanglijstje voor wat nog komen moet. Het eigen klassement optimaliseren, onze sportieve plicht in de resterende matchen vervullen en proberen meer te zijn dan een deelnemer aan play-off II ? Dus toch eindigen zoals we begonnen met de klemtoon op "genieten" !

Patrick Van Wesemael.