Waasland-Beveren kan voor het eerst winnen in het Guldensporenstadion.
Geen supporter van W-B die er na de mooie overwinning vorig weekend in Moeskroen aan twijfelde dat de medebewoners van de Freethiel ook volgend seizoen deel zouden uitmaken van de Jupiler Pro League, maar de manier waarop Janevski en co hierover zaterdagavond theoretische zekerheid verwierven mocht er anders wel zijn. Een onbevangen en fris spelend W-B was over de 90 minuten bekeken veruit de zwierigste ploeg en het moest enkel in het eerste kwartier na rust wat tegenwerk dulden van de Kortrijkse Kerels. Bij het afsluiten van die kortstondige opleving kantelde de wedstrijd (op basis van de eerste helft volkomen terecht) in het voordeel van de bezoekers. Alweer een gouden driepunter, want W-B komt voor het eerst dit seizoen op gelijke hoogte met Kortrijk, het springt bovendien over Lokeren en het neemt 3 punten verder afstand van STVV en Westerlo die beiden verloren.

Waasland-Beveren moest zaterdagavond de geelgeschorste Zinho Gano missen en posteerde Allesandro Cerigioni in de vuurlijn. De eerste serieuze verwittiging kwam op naam van Conte die rakelings over schoot. In de zestiende minuut had het altijd 0-1 moeten staan nadat een ongrijpbare Langil zijn linkerflank oprolde, maar eerst Conte en vervolgens Myny besloten op doelman Sifakis. Cerigioni kon een zoveelste uitstekende voorzet van Langil niet voldoende beroeren en het grootste gevaar voor de thuisploeg kwam eveneens op het actief van Waasland-Beveren. Een goeie inspanning van Sarr werd ei zona door Camacho in eigen doel gewerkt, maar de wederoptredende Köteles kon met een ultieme tussenkomst redding en gerechtigheid brengen waardoor de ruststand licht gevleid voor de thuisploeg met 0-0 werd gehaald.

Kortrijk kwam iets scherper uit de kleedkamer en claimde een strafschop voor een lichte duwfout van Seck in de rug van D'Haene, maar Luc Wouters die bijzonder gul was voor W-B met gele kaarten zag er geen graten in. Opnieuw Langil spurtte nog eens zijn linkerflank af, maar Cerigioni besloot hoog over. Aan de overkant reageerde Saadi met een goeie trap in de handen van Köteles en brachten de vingertoppen van de Hongaarse doelman Soelaar sop een schot van een overigens onzichtbare Chevalier. D'Haene had rood moeten krijgen voor een elleboog op Jans, maar wat Wouters naliet (voor gerechtigheid zorgen) deed W-B dan maar zelf. Knappe aanval met Conte en Langil die werd overgenomen door Demir wiens voorzet heerlijk door De Schutter werd doorgekopt naar Cerigioni die er zijn knikker tegen zette en Sifakis het nakijken gaf. Lang konden de bezoekers van die voorsprong niet genieten, want prijsschutter Saadi zorgde in dezelfde minuut (59ste) met een knap schot voor zijn dertiende roos van het seizoen. De Fransman greep na zijn doelpunt naar een rugzak naast het doel van Köteles, haalde er een carnavalsmasker uit en werd hiervoor belachelijk met geel bestraft door Wouters. En zeggen dat doodschoppen al te vaak door de vingers worden gezien ! In de 64ste minuut viel de beslissing na opnieuw een schitterende aanval waarbij de nieuwkomers Conte en Langil waren betrokken. Sleepbeweging van Steeven, trap van Myny en Cerigioni die de 1-2 in doel devieerde. Wat daarna volgde was niet veel soeps meer, want W-B ging wat achteruit leunen en Kortrijk was niet bij machten om op zoek te gaan naar de 2-2. Er was enkel nog wat ergernis bij de Beverse entourage omdat Wouters het nodig vond om 4 minuten te laten overspelen, maar gelukkig kwam de verdiende Wase winst niet meer in gevaar. Voor het eerst dit seizoen pakt Waasland-Beveren een 6 op 6 en zelfs een 9 op 12. En waar het de eerste 11 wedstrijden van het seizoen niet lukte om een driepunter in te schrijven op verplaatsing, waren de uitwedstrijden 12, 13 en 14 bij respectievelijk Eupen, Moeskroen en Kortrijk wel goed voor de volle inzet buitenshuis. Bedankt spelers en technische staf voor deze schitterende avond en super Olivier Myny dat je woord hebt gehouden door na de winst in Moeskroen te verkondigen dat jullie zouden gaan voor nog 3 overwinningen. De eerste is inmiddels binnen en laat de Buffalo's nu maar komen !