StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

Enkele echo's na het voorbije voetbalweekend.
Wat een sportief hoogstaand weekend voor Waasland-Beveren ! Zelden meegemaakt, want amper 3 weken geleden vertrokken onze jongens (en ook de supporters) met een bang hartje richting Eupen. Een nederlaag aan de Kehrweg had zware sportieve consequenties voor gevolg kunnen hebben, maar er werd gerekend op de nieuwkomers Conte en Langil om het niet zover te laten komen.
Drie weken later kan W-B een onwaarschijnlijke 9 op 12 voorleggen en heeft het zijn benarde klassementspositie vaarwel gezegd om samen met Kortrijk, Eupen en Lokeren te dingen naar een onverhoopte tiende plaats in de eindstand. Met Gent en Anderlecht als 2 laatste opdrachten in de reguliere competitie wordt die tiende plaats uiteraard moeilijk, maar alleen al het feit dat we meedoen zegt voldoende over hoe relatief een zwaar programma is.
Anderzijds kunnen we er niet omheen dat het aantrekken van Steeven Langil en Ibrahima Conte onmiskenbaar een grote impact heeft gehad op die 9 op 12 uit onze 4 recente wedstrijden. Het zijn jongens die over de kwaliteiten beschikken hun medemaats beter te laten spelen en dat bindmiddel heeft een jonge en onervaren groep zoals die van W-B nodig. En wat een metamorfose heeft onze defensie onder leiding van Cedomir Janevski ondergaan !
Afgesloten het hoofdstuk met tegendoelpunten zoals die in comedy keepers goed zouden scoren en zoals die in de eerste helft van het seizoen met de regelmaat van de klok werden geïncasseerd. Zo goed als, want zaterdagavond in Kortrijk solliciteerde Camacho nog eens naar een owngoal, maar een attente Köteles stak er een handje tegen. Tot nu toe viel enkel de naam van Laurent Jans als verdediger die de meeste belangstelling genoot van andere clubs, maar ik kan mij nauwelijks voorstellen dat de prestaties van Demir, Buatu en Camacho hier ten lande onopgemerkt zijn gebleven. Tot slot : wat een fantastische mentaliteit tonen spelers als Cools, De Schutter, Cerigioni en laat ik er ook maar Valtteri Moren bij noemen. Het is wat ongelukkig om hen superinvallers te noemen, maar zij geven de indruk hun statuut probleemloos te accepteren (zal in werkelijkheid uiteraard niet kloppen) en tonen bij elke kans die ze krijgen een voorbeeldige gretigheid. Allesandro, Niels en Jens hebben zeker hun steentje bijgedragen aan het behoud en ik geef graag toe dat percentage te hebben onderschat toen zij werden aangetrokken. Voor het eerst heb ik het gevoel dat W-B straks iets kan gaan betekenen in play-off II nu er wordt gespeeld met 2 groepen van 5 ploegen waardoor een nederlaag op speeldag 1 of 2 niet meteen het einde van de ambities hoeft te betekenen. Maar eerst zaterdag proberen de Buffalo's het vuur aan de schenen te leggen, want ik kijk nu al verlangend uit naar een gezellig drukke Freethiel, zowel in de vakken van de thuisploeg als dat van de bezoekers. O ja, nog even meegeven dat er in de lagere reeksen enkel hier en daar wat inhaalwedstrijden werden afgewerkt. En eindigen doen we met alweer een dikke proficiat aan onze ex-doelman Greg Vanavermaet die zaterdag op schitterende wijze in Gent zijn naam voor de tweede opeenvolgende keer op de erelijst van de Omloop het Nieuwsblad spurtte. Wat een krachtmens !

PVW.