StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

logoWB MATCH MET INZET EN TOCH GEEN BELANGHEBBENDE PARTIJ !

Het is een wat ongewoon beeld voor de entourage van de Freethiel, maar zaterdag staat speeldag 29 op het programma en alhoewel Waasland-Beveren vrij van sportieve zorgen aan de aftrap kan verschijnen, is dit toch een wedstrijd met grote belangen. Tegenstander KAA Gent kan zich immers geen enkel puntenverlies meer veroorloven in het gedrum voor een play-off I-ticket en die zekerheid gekoppeld aan de vaststelling dat de Buffalo's dit seizoen buitenshuis allerminst indruk hebben gemaakt en het feit dat Waasland-Beveren een voor zijn doen unieke 9 op 12 heeft neergezet, zorgt ongetwijfeld voor een flinke dosis "gezonde" stress in het Gentse kamp.

Op papier heeft AA Gent onvergelijkbaar meer kwaliteit in huis ten opzichte van Waasland-Beveren, maar er zijn in het verleden wel vaker dingen neergepend die achteraf ver van strookten met de verwachtingen. Play-off I halen leek bij aanvang van het seizoen een formaliteit voor Gent en dat het twee speeldagen voor het aflopen van de reguliere competitie daarover nog steeds geen zekerheid heeft, levert gegarandeerd hoogspanning op in de nabijheid van de zo geroemde Ghelamco-Arena. Play-off I zonder Gent, ik kan het mij niet voorstellen, laat staan de supporters van de Buffalo's !
De tol van het Europese Gentse succes ? Zou kunnen natuurlijk, want alhoewel Vanhaezebrouck een bijzonder ruime kern heeft, lopen er heel wat jonge en onervaren spelers rond die misschien stilaan op hun tandvlees zitten en het is maar de vraag welke rol Gent in geval van deelname aan PO1 kan vertolken. Het is niet eens zo verwonderlijk dat een speler als Perbet op zijn 32ste waar een paar weken geleden nog volop mee werd geleurd, de voorbije wedstrijden tot de betere spelers van het team behoorde. En wanneer over W-B soms schamper wordt opgemerkt dat het een komen en gaan van spelers is op de Freethiel, geldt datzelfde voor AA Gent en zoveel verloop is nooit goed voor een spelersgroep.

Na drie opeenvolgende overwinningen buitenshuis begrijpen de supporters van Waasland-Beveren niet goed wat hun overkomt. Deze ongekende weelde zorgt voor een licht euforische stemming, want de opmars van W-B was niet enkel het logisch gevolg van meerdere overwinningen kort na mekaar, vooral de manier waarop sprak tot de verbeelding. Achteraan stond het goed om de woorden van Franky Dury te gebruiken en er werd bij momenten vlotjes gecombineerd met een hoofdrol voor een soms ongrijpbare Langil. En waar de voorbije jaren vaak strompelend play-off II werd gehaald, wordt er thans fris van de lever gevoetbald, maar misschien is dat niet eens onlogisch gezien de smaakmakers Langil en Conte tot hun komst naar Beveren weinig krachten hadden verspild. We mogen dus stiekem hopen op een toffe play-off II en ik heb het voorgevoel dat de Freethiel in afwachting daarvan zaterdagavond nog eens lekker ouderwets kan bruisen gezien de grote belangstelling voor dit Oost-Vlaams treffen. Cedomir Janevski kan alvast opnieuw beschikken over de uit schorsing teruggekeerde Gano. Tot slot : zou er eens iemand aan Michel Louwagie willen vragen hoe het nu eigenlijk met die pan patatten van een paar jaar geleden is afgelopen ?

Patrick Van Wesemael.