StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

logoWB DE VISIE VAN DANNY.

Waasland-Beveren had vorig weekend in Kortrijk aan één puntje genoeg om zich voor volgend seizoen zeker te weten van Jupiler Pro Leaguevoetbal en dat gebeurde in stijl, want het werden er 3. Sportief manager Danny De Maesschalck blikt terug en vooruit.
Danny : "Vanaf het eerste fluitsignaal was het duidelijk dat onze jongens het meest hongerig waren naar een overwinning. Er kwamen voldoende mogelijkheden, maar we hebben het zelf spannend gehouden door te slordig om te springen met de kansen. De groep wou zelf het behoud afdwingen om niet tot zondagavond te moeten wachten op het resultaat van Gent-Moeskroen en die intentie was meteen zichbaar. Vandaar ook de grote vreugde bij spelers en technische staf toen de wedstrijd werd afgefloten."

Op Sporza Radio werd benadrukt dat Waasland-Beveren met een puntje vrede zou nemen, maar mij gaven de spelers de indruk met niets minder dan 3 punten tevreden te zijn.
Danny : "In de meeste gevallen is het de bedoeling om voor de overwinning te gaan en dat was nu niet anders. Alleen, in sommige wedstrijden wordt men ongewild gedwongen die intentie bij te stellen omdat, ondanks alle goeie voornemens, de tegenstander nu eenmaal sterker is en men als ploeg niet in de wedstrijd geraakt. In Kortrijk lukte dat wel, maar het is soms moeilijk een juiste verklaring te vinden voor het waarom soms wel en waarom soms niet."

Ik wil nog even trugkomen op een vorige babbel toen je opmerkte dat, wanneer Siebe was gebleven, het misschien niet nodig was Langil of Conte te halen, waaraan ik op mijn beurt wil toevoegen dat Schrijvers er toch het grootste gedeelte van het seizoen bijliep.
Danny : "We waren al een tijdje op zoek naar een oplossing voor de linkerkant omdat de vervanging van Langil niet gelopen is zoals verwacht. Zelfs wanneer Siebe in Beveren was gebleven had de zoektocht naar versterking op de linkerflank doorgegaan, maar in dat geval was er geen sprake geweest van Conte. Ik wou in dat interview enkel refereren naar de wedstrijden thuis tegen Oostende en Westerlo waarin Siebe net dat tikkeltje meer kan brengen om zulke matchen in winst om te zetten. In dat geval hadden we met een bonus op de rode lantaarn aan het absolute competitieslot kunnen beginnen en in Kortrijk is bewezen dat het wegvallen van negatieve druk tot iets moois kan leiden."

Het is leuk meegenomen dat nu de ploeg onder stoom is geraakt, bepaalde spelers aan de oppervlakte zijn gekomen. Eerder leverde de polyvalentie van Jens Cools al een voorname bijdrage op aan de winst tegen Anderlecht, vorige week zagen we een sterke Niels De Schutter in Moeskroen (was hij overigens ook in Kortrijk) en Alessandro Cerigioni liet van zich spreken in het Guldensporenstadion met 2 fraaie goals.
Danny : "In een wat verder verleden pikte Alessandro regelmatig zijn goaltje mee. Hij zal nooit een superefficiënte spits worden, maar hij moet het vooral van zijn polyvalentie hebben en in dat opzicht is het prettig voor die jongen dat hij in Kortrijk tweemaal op de goeie plaats stond. Een mooie beloning voor een speler die zijn deel van de tegenslagen heeft gehad, maar desondanks drive in het elftal brengt en altijd bereid is de mouwen op te stropen."

Alessandro, Niels en Jens, het lijken wel drie ideale schoonzonen of naar voetbaltaal omgezet, de perfect de invallers.
Danny : "Ik vind de omschrijving ideale invallers nogal onrespectvol. Voor die gasten is bewust gekozen omdat zij meerdere posities kunnen invullen. Ze zijn bovendien uit het goeie hout gesneden qua mentaliteit en hebben een dubbele betekenis voor de ploeg. Of je kan altijd op hun rekenen als ze spelen, of ze zitten kort op de hielen van een titularis."

Het doorkoppen van Niels op Cerigioni in Kortrijk was meer dan wat men van een noeste werker zou verwachten.
Danny : “Klopt ! Hij houdt daar héél goed het overzicht waar veel spelers voor eigen succes zouden gaan in diezelfde situatie. Knap gespeeld van Niels."

De wedstrijd tegen Gent morgenavond wordt in veel opzichten een bijzonder interessante affiche en eindelijk de kans om KV Mechelen een wederdienst te bewijzen.
Danny : "Inderdaad, maar ik denk dat we het niet zo ver moeten zoeken dan Mechelen. De belangen zijn voor Gent groter dan voor W-B, maar voetballers leven voor wedstrijden met inzet. Reken maar dat ze wakker zullen zijn morgen en iets willen laten zien aan de supporters. Wedstrijden tegen Gent en Anderlecht kunnen een seizoen extra kleur geven. De spelersgroep is bereid tot het uiterste te gaan om Gent het vuur aan de schenen te leggen. Het zonder druk kunnen spelen schept bijkomende mogelijkheden, want zelfs al krijgt W-B er bijna jaarlijks mee te maken, wennen doet het nooit."

Welk gevoel geeft het dat spelers waaraan je hebt meegewerkt om ze naar de Freethiel te halen, pas in de loop van het seizoen erkenning/respect afdwingen ?
Danny : "Daar sta ik minder bij stil. Wie vooruit wil moet keuzes maken. Die keuzes verdedig ik in de sportieve cel waar wordt beslist of we voor een bepaalde speler gaan of niet. Je probeert risico's te vermijden, maar tegenvallers zijn nooit uit te sluiten. Wat Seck en Camacho betreft ben ik van mening dat zij vanaf het begin hun ding hebben gedaan. Seck heeft een terugval gekend, maar voetbalt thans weer op een zeer aanvaardbaar niveau. Het zijn eerder de dingen die wat minder lopen die een mens bezig houden, maar men moet het als een globaal pakket bekijken (meevallers en tegenvallers afwegen). We streven er naar, ook al is dat praktisch niet altijd zo evident, spelers eerst aan het werk te zien en het is een bescheiden minderheid waarbij dat niet lukt (dit seizoen 2 spelers die op basis van videobeelden werden aangetrokken)."

Patrick Van Wesemael.