Wedstrijd duurt een kwartiert te lang voor een heldhaftig W-B.
Waasland-Beveren heeft er in de laatste thuiswedstrijd van de reguliere competitie alles aan gedaan om een op play-off I jagend Gent het leven zuur te maken. Dat moest het, net zoals tegen Anderlecht, bijna de volledige wedstrijd doen met een mannetje minder nadat in de zeventiende minuut Niels De Schutter eerder ongelukkig de enkel van Thomas Mattton raakte. Even daarvoor had Conte met een schot buitenkant paal het vuur aan de lont gestoken. Het leek wel alsof een bijzonder gemotiveerde thuisploeg kans maakte op deelname aan PO1, want het nam als ploeg in ondertal het meeste initiatief met de beloning als gevolg in de 28ste minuut. Knappe actie van de jarige Langil en Myny met een intiker voor de 1-0. Een onmondig Gent werd rijkelijk bedeeld toen het in de 42ste minuut met zijn eerste deftige aanval op gelijke hoogte kwam. Vlotte combinatie via Foquet en Schoffs die werd overgenomen door Kalu wiens voorzet knap via de onderkant lat in doel werd gewerkt door wie anders dan Jérémey Perbet. De thuisploeg was echter niet aangeslagen en presteerde het met een 2-1 voorsprong de rust in te gaan. Na een hoekschop van Langil kwam Myny in balbezit, omspeelde Foquet om vervolgens snoeihard de Gentse portier kansloos te laten (45ste minuut). En toch waren de bezoekers een paar seconden later nog dichtbij de gelijkmaker, maar Köteles verwerkte knap de poging van Kalu.

Tegen de verwachtingen in was Waasland-Beveren in de openingsfase van de tweede helft wederom het team met het meeste lef en er was brutte pech mee gemoeid of de wedstrijd had in de 50ste minuut in een definitieve plooi gelegen. Man van de match Olivier Myny haalde zwaar uit, maar zijn kogel strandde onfortuinlijk op de bovenkant lat. Beveren heeft er goesting in omschreef Floris Geerts in Stadion zijn gevoel toen even later Laurent Jans uithaalde en Kalinic redding moest brengen. Wie in de zeventiende minuut van de eerste helft even naar toilet was en daardoor de uitsluiting van De Schutter had gemist, zal op geen moment hebben gemerkt dat de mannen van Janevski sindsdien in een numerieke minderheid waren. Dat Gent in de 57ste minuut de 2-2 lukte had het te danken aan een knappe ren van de Nigeriaan Kalu wiens voorzet door de onvermijdelijke Perbet voorbij Köteles werd gewerkt. De man-minder-situatie begon langzamerhand zijn tol te eisen en Gent probeerde met controlevoetbal geduldig naar het bevrijdende derde doelpunt te zoeken. Ze zullen het in Mechelen niet graag hebben gehoord, maar in de 73ste minuut viel de winnende van Gent. Handige beweging van de Japanner Yuya Kubo gevolgd door een licht afgeweken schot en de 2-3 was een feit. W-B reageerde via Cerigioni die Myny bediende en Olivier had zich onsterfelijk kunnen maken met zijn eerste hattrick voor de Waaslanders, maar de dijen van Kalinic brachten soelaas voor de Buffalo's. Saief verkwanselde door toedoen van Köteles nog de zwaar overdreven 2-4 waarna Nicolas Laforge een einde maakte aan deze druk bijgewoonde en zeer genietbare pot voetbal.
Verliezen is nooit prettig, maar deze nederlaag liet toch een zoet smaakje na bij de vele supporters die met volle teugen hadden genoten. En wat een dijk van een wedstrijd van een beresterke Olivier Myny met als enige smet op zijn glansprestatie een gele kaart voor een wegwerpgebaar naar de grensrechter.