StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Waarom beslissingen uitstellen ?
Na de euforische wedstrijd in Kortrijk was er midweeks een interview met voorzitter Dirk Huyck te bekijken op de lokale televisie TV-Oost. Nu zijn er weinig voorzitters zo welbespraakt als Dirk, maar toen hem gevraagd werd naar de toekomstplannen met trainer Cedomir Janevski vond ik het wel jammer dat hij duidelijk liet verstaan dat die beslissing nog niet voor morgen is.
Als supporter vraagt men zich dan af, waar twijfelt het bestuur in het geval van Janevski nog aan ? Zijn opdracht was om Waasland-Beveren voor degradatie te behoeden en dat is met verve en vaak goed voetbal gelukt. Meer zelfs, Cedomir is er in geslaagd een blok neer te zetten en daarbij valt op dat hij met hetzelfde defensief materiaal als Vreven, een merkelijk hoger rendement uit zijn verdediging haalt. Waar de eerste maanden van dit seizoen onze defensie bij momenten een gatenkaas was, ziet het er thans allemaal een stuk beter georganiseerd uit en oogsten onze verdedigers bijna week na week individuele schouderklopjes voor hun goeie prestaties. Natuurlijk kan Cedomir met Langil en Conte een paar maanden beschikken over gasten die op pure klasse het verschil kunnen maken, maar wat het bestuur ook mag denken, geen enkele trainer zou het klaar hebben gespeeld zonder deze klasbakken (en doe daar de vertrokken Schrijvers ook maar bij) W-B in eerste te houden.
Anderzijds kan ik mij onmogelijk voorstellen dat clubs nu staan aan te schuiven om Janevski af te snoepen en hem financieel een veel beter contract aan te bieden dan tot wat W-B in staat is. Kortom, wanneer men sportieve stabiliteit nastreeft meen ik dat men het best kan beginnen bij de technische staf en in het bijzonder de T1. Uiteraard beschikken wij als supporter niet over alle elementen die nodig zijn om knopen door te hakken en bepaalde keuzes meteen te begrijpen, maar toen ik onze voorzitter die ik overigens een zeer sympathieke man vind, op TV-Oost aan het woord hoorde moest ik plots terugdenken aan de vervelende situatie met Vreven die onze club een mooi seizoen had bezorgd en zelfs nog een doorlopend contract had, maar toch moest er gewikt en gewoge worden. Vreven bleef, maar het huwelijk werd nooit meer zoals het voordien was omdat "wellicht" het vertrouwen wederzijds werd aangetast. Dus toch maar een prioriteit maken van klaarheid scheppen, in welke zin ook en wanneer ik onze president hoor vertellen dat hij het als mens goed kan vinden met Cedo moet dat wel lukken !

* Voetbal in de lagere reeksen.
In derde provinciale Oost-Vlaanderen behaalde Yellow Blue een logische 1-2 overwinning op het veld van Overmeire, maar omdat naaste achtervolger St.-Gillis Dendermonde de lastige uitwedstrijd bij White Boys tot een goed einde bracht, blijft het verschil tussen de nr1 en de nr2 3 punten in het voordeel van de mannen van Stefan Van Rumst.
In de tweede amateurreeks A stond er met Bornem-Temse een wel heel geladen duel op het programma. Bart Selleslags die tot voor kort de sportieve touwtjes op Breeven in handen had en dat gezien de mogelijkheden ook uitstekend heeft gedaan, stapte een paar weken geleden naar het bestuur van Bornem met de mededeling dat hij er na dit seizoen mee zou ophouden. Die correcte handelswijze van Bart veroorzaakte (althans zo schat ik het in) een soort paniekreactie bij het bestuur van Bornem dat besloot vroegtijdig een einde te maken aan de samenwerking met Selleslags. Het gevoelige aan de Scheldederby van afgelopen weekend zat hem in het feit dat ondertussen Bart Selleslags tot een akkoord is gekomen met de tegenstander van Bornem dit weekend en alhoewel deze zaak zoals we Bart Selleslags kennen keurig werd afgehandeld, zal men dat in Bornemse bestuurskringen niet zo graag hebben gezien. Temse was met 1-2 de betere van Bornem, maar negatieve sportieve consequenties heeft dat wellicht voor de Klein-Brabanders niet meer.
Overigens, volgend seizoen zal Bart in Temse enkele gewezen Beverse doublures in handen krijgen waaronder Tom Vermeire die Bart volgt naar Temse, maar ook Niels Loriers en Nick Dhaene zullen dan deel uitmaken van de troepen van Selleslags en dat kan niet worden gezegd van Sidy Ceesay die elders een andere club hoopt te vinden. Omdat Sint-Niklaas een belangrijke uitzege boekte is de kans groot dat de derdeklassers van weleer uit de streek het behoud zullen verzekeren.

PVW.