StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Diverse Freethielsprokkels.
Zonder ongelukken of van zijn doublure Merveille Goblet, zal Lazlo Köteles zondag in Anderlecht zijn laatste wedstrijd spelen voor Waasland-Beveren. Contractueel keert de Hongaar na afloop van dit seizoen gewoon terug naar KRc Genk, maar omdat ook de verbintenis van Goblet afloopt wil de clubleiding volop kansen geven aan Merveille in play-off II met de bedoeling een contractverlenging aan te bieden of in het slechtste geval een einde te maken aan de samenwerking. Over de uitleenbeurt van Köteles zijn de meningen lichtelijk verdeeld. Voor de ene is het een goeie zaak geweest, voor de andere was het geen noodzaak. In het algemeen genomen meen ik dat Lazlo op cruciale momenten voor de nodige rust in de ploeg heeft gezorgd en, het kan een bedrieglijke indruk zijn, maar ik heb het gevoel dat hij een belangrijke bijdrage heeft geleverd aan de stabiliteit van onze voordien toch bij momenten wankele defensie. Het zat natuurlijk meteen goed tussen Lazlo en W-B, want zijn debuut tegen Club Brugge leverde al onmiddellijk een driepunter op dankzij enkele prima tussenkomsten van Köteles zelf.
Er zijn maar weinig insides die twijfelen aan de keeperskwaliteiten van Goblet, maar over het invullen van een bestaan als prof doen wel eens geruchten de ronde dat dit een stuk beter moet en kan. Aan hem vanaf het begin van play-off II om die laatste twijfels weg te nemen en een definitieve start te maken van een mooie keeperscarrière, want over die potentie beschikt Goblet met zekerheid. Maar eerst hopen dat Lazlo Köteles zondag in het Constant Vandenstockstadion op een waardige wijze afscheid kan nemen van Waasland-Beveren, want dat gunnen we zowel de sympathieke Hongaar als Waasland-Beveren van harte.

* Johan Van Rumst start cursus Pro Licence.
Onze T3 Jo Van Rumst heeft nooit onder stoelen of banken gestoken dat hij rustig de tijd wil nemen om een trapje hoger te zetten op de T-ladder en hij is deze week gestart met de cursus Pro Licence waardoor hij in theorie vanaf heden trainer kan zijn van de eerste ploeg. Die opleiding verloopt gespreid over een heel jaar en omvat plusminus maandelijks een bijeenkomst die in principe doorgaat in Tubeke. In principe, want in de opleiding is eveneens een buitenlandsestage voorzien. De lessen gaan door van maandagmorgen tot 's avonds waarna een overnachting volgt. Elke van de 12-delige sessie wordt op dinsdagmiddag afgesloten. Als bekende klasgenoten heeft Jo o.a. Karim Belhocine (Kortrijk), vriend Wim De Decker (thans succesvol aan de slag bij Antwerp) en Jean Kindermans (monument van de Anderlechtse jeugdopleiding). Van Rumst krijgt o.a. les van Ariel Jacobs en psycholoog Jef Brouwers. Doe het goed Jo ! tot slot nog meegeven dat onze beloften maandagavond op Puyenbeke 2-2 gelijk speelden tegen Westerlo. Met goals van Gilles Van Remoortere en Cherif Ndiaye leidde W-B halverwege nog met 2-1.

PVW.