StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

logoWB DE VISIE VAN DANNY.

Zaterdag jl. hing tot een klein uur spelen een sfeertje in de Freethiellucht dat herinneringen opriep aan de unieke thuiswedstrijd tegen Anderlecht van een paar maanden geleden toen W-B de hele wedstrijd met een mannetje minder speelde, maar er toch in slaagde een voor de rust opgebouwde 2-1 voorsprong razend knap vast te houden. Tegen de Buffalo's werd Niels De Schutter op het kwartier uitgesloten, maar ondanks die numerieke minderheid slaagde de thuisploeg er wederom in onder commando van een vaak ongrijpbare Olivier Myny tot tweemaal toe een voorsprong te nemen. Sportief was punten pakken geen must meer, maar na alweer een uitstekende partij van Waasland-Beveren zal de 2-3 bij het ingaan van het slotkwartier toch pijn hebben gedaan legde ik voor aan sportief manager Danny De Maesschalck.
Danny : "Klopt, maar door de vroege uitsluiting van Niels hebben we onszelf in de voet geschoten. De Schutter had intentioneel niet de bedoeling op die manier te handelen (hij moest op een fractie van een seconde beslissen, of een tackle of in verdediging gaan), maar over de rode kaart op zich is geen discussie mogelijk. Gent mocht met niets minder tevreden zijn dan 3 punten, moest komen en creëerde wat druk waarvan we aanvankelijk optimaal gebruik konden maken door de ruimtes goed te benutten, maar het mannetje minder werd lastig om alles te blijven belopen, langer balbezit te houden en de voorsprong veilig te stellen."

Hoor ik je vertellen dat we met 11 een goed resultaat over de streep hadden getrokken ?
Danny : "Ik ben in ieder geval overtuigd dat we in dat geval niet met lege handen zouden achter gebleven zijn."

Zou tijdens de rust in de kleedkamer het scenario-Anderlecht ter sprake gekomen zijn ?
Danny : "Ik was er niet bij, maar denk wel dat dit als positief motivatiemiddel door de trainer en de spelers vernoemd is geweest."

En wat een match van Myny !
Danny : "Olivier heeft door uiteenlopende omstandigheden lang naar de goeie vorm gezocht en diep gezeten. Maar nu heeft hij al enkele weken het niveau van de beginperiode bij W-B weer opgepikt, want hij was nadrukkelijk aanwezig in de wedstrijd in Eupen, dreigend in Kortrijk en doeltreffend tegen Gent. Myny plukt natuurlijk ook de vruchten van het feit dat de tegenstander oog moet hebben voor onze beide flanken. Voetballend zijn we een paar procenten gestegen waardoor het gezochte doelpunt thans gemakkelijker valt en ondanks soms goeie wedstrijden ontbrak het daaraan in het verleden."

Zie je in Myny op termijn een goaltjesdief ?
Danny : "Onmiskenbaar de grootste kwaliteit van Olivier is dat hij ALTIJD voor door wil verschijnen. Hij kijkt nooit op een meter om in de zestien te komen, ook al is de bal elders. In de lagere reeksen pikte hij trouwens geregeld zijn doelpuntje mee. Wanneer hij kan blijven doorgroeien moet hij met zijn manier van spele in staat worden geacht jaarlijks 6 of 7 goals te maken.3

Moet Anderlecht een copy worden van de match tegen Gent ?
Danny : "Als voetballer in Anderlecht gaan spelen blijft iets speciaals en zeker wanneer niks moet, maar alles mag. Ik voelde in de loop van de week al dat de spelers zich daar op een positieve manier willen tonen en er een wedstrijd van maken. Waar het schip uiteindelijk zal stranden valt moeilijk te zeggen, want met een Europese midweekmatch in de benen en de heenwedstrijd op de Freethiel in gedachten, is de thuisploeg gewaarschuwd en zal zeker de wil aanwezig zijn om iets recht te zetten.”

Het werk van onze coach is meer dan geslaagd, maar in een interview met onze voorzitter op Tv-Oost vorige week leek het alsof de contractverlenging van Janevski geen absolute prioriteit is, terwijl sportieve stabiliteit toch begint bij het consolideren van een technische staf die goed werk heeft geleverd.
Danny : "Klopt, maar Cedomir heeft heel wat water bij de wijn gedaan toen hij bij ons begon en daarom is er afgesproken na afloop van de reguliere competitie samen te zitten om zijn verwachtingen te toetsen aan onze mogelijkheden. Daarover gaan we nu discussiëren en voor zover ik weet hebben beide partijen de intentie langer door te gaan. Een van de wensen van Janevski is o.a. voor elke positie over een min of meer gelijkwaardige doublure te beschikken, maar het is voor W-B geen realistisch verlangen om 24 volwaardige eersteklassers op de loonlijst te zetten. De club ziet het eerder in oplossingen zoals met Niels De Schutter die bij wijze van voorbeeld zowel op linksback als de rechtsachter depaneur van dienst kan spelen, dus geen twee De Schutters, maar eentje ! Die evaluatie maken willen we graag samen in goed overleg doen en daarmee al na de wedstrijd in Anderlecht een aanvang nemen."

Patrick Van Wesemael.