StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

nabeschouwing.jpg TE VEEL EINDESEIZOENSMATCH.

Waasland-Beveren heeft op een ontgoochelende wijze afscheid genomen van de reguliere competitie na een zwakke 3-0 nederlaag op het veld van Anderlecht.
De wedstrijd die er eigenlijk nooit een was, lag reeds halverwege in een definitieve plooi na goals van Massimo Bruno (al in de derde minuut), de onvermijdelijke Teodorczyk (zijn 20ste van het seizoen) en Kara Mbodgi. Van een revanche door Anderlecht voor het smadelijk verlies op de Freethiel (Anderlecht speelde toen de hele wedstrijd met een mannetje meer) was geen sprake, want daarvoor vormde Waasland-Beveren te weinig tegenpartij. Lazlo Köteles speelde zijn laatste wedstrijd voor W-B en stond bij momenten in een schiettent, maar dankzij de uitstekende partij van de Hongaar kon de score niet hoger oplopen.
De ingevallen Aaron Dhondt had in het slot van de wedstrijd de eerredder aan de voet, maar dat was gezien de verhoudingen tussen de lijnen iets te veel gevraagd.
Het is uiteraard begrijpelijk dat spelers het lastig hebben om zich op te laden voor een wedstrijd zonder veel teambelangen, maar iets kunnen tonen in Anderlecht zou sowieso altijd een uitdaging moeten zijn en wat dat betreft vind ik het bijzonder knap hoe STVV zich verweerde tot het laatste fluitsignaal om een puntje mee te graaien uit Jan Bereydel.
Met 30 punten uit even zoveel wedstrijden kan Waasland-Beveren al bij al terugblikken op een voor zijn mogelijkheden aanvaardbaar seizoen. Alleen op het moment wanneer bekend raakte dat Siebe Schrijvers zou terugkeren naar de Luminus-Arena dreigde er kortstondig paniek, maar gelukkig werd de komst van Langil en Conte vrij snel afgerond. Een veertiende plaats lijkt op het eerste zicht een teleurstelling, maar wat bizar dat er tussen de nr10 Kortrijk en de nr14 Waasland-Beveren slechts één puntje verschil zit. Het meest aangename nieuws voor W-B kwam er kort na de wedstrijd in Anderlecht toen de samenstelling van de groepen van play-off II bekend raakte en die ziet er niet eens zo slecht uit. Met de eersteklassers Standard, Mechelen en STVV hadden we het slechter kunnen treffen, terwijl Union en Lierse als teams uit 1B best wat aantrekkelijks hebben als tegenstander en de faam genieten voetballende ploegen te zijn. We gaan dus dit seizoen nog eens naar de Heizel ! De speeldata voor deze play-off II worden in de loop van de namiddag bekend. Laat ons hopen op een leuk en spannend verloop in deze groep en dat W-B een rol van betekenis kan spelen.

O ja, ik wil graag van deze gelegenheid gebruik maken om Antwerp te feliciteren met de promotie en wat fijn dat Wim De Decker voortaan als snelarchitect van het kampioenenelftal door het leven gaat. Antwerp is sowieso een aanwinst voor de Jupiler Pro League al was het maar voor zijn grote supportersschare, maar laat ons vooral hopen dat die soms gevreesde aanhang het "netjes" houdt.

Patrick Van Wesemael.