StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Hebben we een communicatieprobleem ?
Vorige week verklaarde voorzitter Dirk Huyck in een Vlaamse krant dat Lazlo Köteles in Anderlecht zijn laatste wedstrijd voor Waasland-Beveren zou spelen en Merveille Goblet in play-off II volop zijn kans krijgt omdat diens contract afloopt en in dat geval is play-off II misschien wel een interessante waardemeter met het oog op die contractverlenging.
Zondag voor aanvang van de wedstrijd in Anderlecht verklaarde Köteles echter aan de pers dat die berichtgeving op een misverstand moet berusten tussen de voorzitter en de betreffende journalist. Nu betwijfel ik ten zeerste dat onze president zou zondigen tegen een gebrekkige communicatie, maar vreemd is wel dat uitgerekend dit weekend bekend raakte dat het contract van Goblet inmiddels reeds met een jaar werd verlengd. In dat geval gaan we er van uit dat het bestuur voldoende vertrouwen stelt in Merveille, maar als hij dan toch met zekerheid een jaar langer blijft is het misschien evenmin uitgesloten dat we Lazlo nog een keer aan het werk zien in play-off II.
Toch wel een grappig verhaal, maar anderzijds het bewijs dat de wat ouder wordende Köteles (hij is er 32) nog ver van uitgeblust lijkt.

* Voetbal in de lagere reeksen.
We hadden het bijna uit het oog verloren, maar er werd afgelopen weekend ook in de lagere reeksen gevoetbald. Yellow Blue behaalde een moeizame, maar verdiende 2-1 overwinning tegen Robur B. Vroeg in de match kwam YB op voorsprong, maar halverwege de tweede helft maakten de bezoekers gelijk. Gelukkig kwam de reactie van de thuisploeg er al binnen de vijf minuten met een rechtstreekse vrijscop, tevens de 2-1 eindstand. Omdat ook achtervolger Sint-Gillis Dendermonde won tegen rode lantaarn Sombeke (het werd liefst 12-1) blijft het verschil 3 punten in het voordeel van de mannen van Stefan Van Rumst. Volgende week wacht YB mogelijks een cruciale wedstrijd uit bij de buren van Kieldrecht, de nr4 van het klassement.
In de tweede amateurreeks A verloor Bornem met 2-1 in Izegem, terwijl Temse met 2-0 baas bleef over Harelbeke. Geen idee of Temse straks nog in aanmerking komt voor de eindronde, maar de toekomstige club van Bart Selleslags is alleszins goed bezig. Sint-Niklaas haalde fors uit tegen rode lantaarn Menen (6-1).

PVW.