StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

logoWB DE VISIE VAN DANNY.

In afwachting van de start van de play-offs begin april ligt het competitievoetbal op het hoogste niveau even stil, maar in onze wekelijkse babbel met sportief manager Danny De Maesschalck komen we eerst nog even terug op de zeer ontgoochelende 3-0 nederlaag in het Constant Vandenstockstadion. Was de vroege achterstand in Anderlecht de voornaamste oorzaak van onze slappe vertoning ?
Danny : "Het is nogal goedkoop om dat als excuus in te roepen. Ik ben teleurgesteld in een aantal jongens die wat mij betreft te weinig eergevoel/drang hebben getoond om er een goeie wedstrijd van te maken."

Een zwaar seizoen, niks meer op het spel en een lekker zondagnamiddagzonnnetje, valt daar geen begrip voor op te brengen ?
Danny : "Het zijn precies die opgesomde excuses die een rede zijn om wel scherp te zijn. Het is hun job en willen zij zichzelf en de club naar een hoger niveau tillen zijn wedstrijden zoals die tegen Anderlecht een ideale gelegenheid om iets te laten zien, zeker wanneer het resultaat geen rol meer speelt. Ik heb geen probleem met spelers die iets fout doen of een slechte match spelen, maar wel met jongens bij wie geen honder procent inzet is."

Door een positieve bril bekeken zou men kunnen stellen dat we één helft met 3-0 hebben verloren en één helft 0-0 hebben gespeeld. Is daar een verklaring voor ?
Danny : "Anderlecht heeft ook na rust nog een aantal mogelijkheden gekregen om de score op te drijven, maar het is ergens normaal dat zij in een wedstrijd tussen 2 Europese matchen in en met een 3-0 voorsprong bij rust, de teugels wat laten vieren. Bovendien heeft Lazlo in de tweede helft nog enkele prima reddingen op zijn actief. Het was dus de tegenstander die toeliet beter in de wedstrijd te komen dan W-B wat een tandje heeft bijgestoken in de tweede helft."

In de voorbeschouwing op Sporza Radio kort voor het begin van de wedstrijd in Anderlecht was er een "grappig" verhaal over Köteles die bepaalde dingen uit een kranteninterview van vorige week met voorzitter Dirk Huyck afdeed als, een misverstand van de betreffende journalist omdat die had geschreven dat Köteles in Anderlecht zijn laatste match voor W-B zou spelen.
Danny : "Het klopt dat Lazlo nog een aantal partijen onder de lat zal staan, maar het merendeel van de wedstrijden krijgt Merveille de voorkeur. Er is een foute interpretatie geweest van een bepaalde journalist op een uitspraak van de voorzitter, maar dat misverstand is inmiddels tussen de betrokken partijen uitgeklaard. W-B heeft ondertussen ook de optie in het contract van Goblet gelicht waardoor hij minstens een seizoen langer op de Freethiel blijft, maar dat is niet hetzelfde als een contractverlenging. Bedoeling hiervan is om straks niet met lege handen aan de onderhandelingstafel te moeten plaatsnemen. Het is een groot verschil om te praten met iemand die nog een jaar onder contract ligt dan wel aan tafel te zitten met een speler die einde contract is."

Tot zover deel1 van onze wekelijkse babbel met Danny De Maesschalck.
Morgen zaterdag en wie weet zondag volgt de rest van dit interview.


Patrick Van Wesemael.