StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Vreven pakt 9 op 9 met NAC.
Stijn Vreven kende een moeizame start bij zijn nieuwe werkgever in Breda. Een overwinning werd meestal gevolgd door verlies, maar de voorbije 3 wedstrijden wisten de Bredanaren telkens aan het langste eind te trekken waardoor NAC haast zeker zal deelnemen aan de eindronde, maar het systeem in de Nederlandse Jupiler League is minstens even complex als dat van onze Proximus Leage, maar zit wel logischer in mekaar. Voor alle duidelijkheid : de Jupiler League in Nederland is vergelijkbaar met onze vroegere tweede klasse (dus nu Proximus League), maar ik denk wel dat het niveau er iets hoger ligt dan bij ons. Het mooie aan de Nederlandse Jupiler League is dat een aantal grote clubs waaronder Ajax, PSV en Utrecht met hun tweede elftal deelnemen aan deze competitie wat toch mag worden beschouwd als een opwaardering van het niveau. En waar de voorbije jaren bij ons Antwerp "terecht" werd geroemd voor zijn groot aantal toeschouwers tijdens de thuiswedstrijden op de Bosuil, ben ik vrijdagavond bij het volgen van de samenvatting NAC - Jong Ajax toch flink geschrokken van de 15.000 toeschouwers die op de tribune zaten in Breda en hun favoriete club na een zeer spektaculair scoreverloop met 4-3 zagen winnen van de Amsterdamse voetbaltrots. Sterkhouder bij het team van Stijn Vreven is ongetwijfeld gewezen Lokerse bankzitter (hij haalde zelfs dikwijls niet eens de bank) Cyriel Dessers die met de ogen toe de weg naar de netten vindt. Opvallend : bij NAC spelen momenteel 9 gehuurde spelers waaronder een heel goeie van Manchester City wat voor de zoveelste keer bij mij de vraag oproept hoe het zit met onze externe contacten, want naar verluidt smeken de Engelse topclubs waaronder Chelsea en Manchester City om hun jonge buitenlanders elders te stallen.

* Voetbal in de lagere reeksen.
In de derde provinciale Oost-Vlaanderen heeft Yellow Blue een stevige hand gereikt naar de kampioenstitel door de moeilijke en gevreesde uitwedstrijd bij de buren van Kieldrecht met 0-1 naar zich toe te trekken. Die eindstand was al bij de rust bereikt en in de tweede helft moest YB als een blok verdedigen om die voorsprong vast te houden en dat deed het met brio. Omdat ook achtervolger St.-Gillis Dendermonde geen steek liet vallen blijft de kloof 3 punten, maar gezien het programma van YB de laatste 3 wedstrijden ziet het er best goed uit. Volgende week wacht een thuiswedstrijd tegen de voorlaatste Verrebroek.
In de tweede amateurreeks A kenden de streekploegen uit Klein-Brabant en het Waasland een schitterend weekend. De verrassing kwam van Bornem dat leider Knokke met 1-0 in Breeven liet struikelen. Temse ging met 1-3 winnen in Westhoek en heeft ongetwijfeld bij zijn thuiskomst nog flink mee carnaval gevierd. Maar ook Sint-Niklaas gaf er een lap op na 1-6 winst in Halle.

PVW.