StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Myny en Borry kennen geen genade voor ex-club.
Zaterdag 1 april (en dat is geen grap) begint Waasland-Beveren in Sint-Truiden aan play-off II en het zou prettig zijn voor het verdere verloop van die nacompetitie dat W-B niet met lege handen terugkeert naar Beveren. W-B eindigde de reguliere competitie met een kansloze nederlaag in Anderlecht die gelukkig geen gevolgen meer had, terwijl STVV een verrassende en bijzonder knappe 2-2 uit de brand sleepte in Jan Breydel en reken maar dat dit puntenverlies van Blauw-Zwart hard is aangekomen in Brugge, ook al omdat de Truienaren geen behoudspunten meer nodig hadden.
In afwachting van de start van de play-offs speelde W-B vrijdagavond vriendschappelijk in Roeselare en het kan haast geen toeval zijn dat uitgerekend Olivier Myny en Kjetil Borry voor de Beverse productie tekenden en omdat Merveille Goblet zijn netten schoon hield boekte W-B een logische 0-2 overwinning. Misschien is logisch toch wat hard voor Roeselare, want naar verluidt keepte Goblet een goeie wedstrijd. Dat Olivier Myny na een veelbelovend debuut bij Waasland-Beveren en een behoorlijke terugval, ondertussen met succes aan de weg terug naar boven timmert, hebben we in het competitieslot tot onze grote voldoening mogen ondervinden. Benieuwd wat zijn huidige en gewezen ploegmaat Kjetil Borry er in play-off II van zlal bakken, want we mogen er toch van uitgaan dat jongens als Borry, Cauffriez, Van Remoortere, Nys enz. eindelijk hun verdiende kans krijgen in play-off II.

* Voetbal in de lagere reeksen.
Yellow Blue boekte dit weekend de grootste overwinning in zijn nog recente bestaan. De buren uit Verrebroek werden na een 5-0 ruststand uiteindelijk met 9-0 in het verlies gespeeld. De tegenstander bood te weinig weerstand om van een echte wedstrijd te kunnen spreken, maar dat zal de mannen van Stefan Van Rumst worst weze. Omdat ook achtervolger St.-Gillis schietoefeningen hield tegen Robur B (7-1) blijft het verschil 3 punten in het voordeel van de Beverenaren. Volgend weekend is er geen competitievoetbal voor YB, maar in het weekend van 8 april gaat het op bezoek bij Wichelen, de derdelaatste in de stand. Op papier heeft St.-Gillis dat weekend met Kieldrecht uit een merkelijk lastiger uitwedstrijd.
In onze vroegere derde klasse (nu tweede amateurreeks genoemd) hadden de streekploegen moeilijke wedstrijden en dat werd vertaald in een 1 op 9. Sint-Niklaas haalde een zeer verdienstelijk puntje tegen Sint-Eloois-Winkel (1-1). Temse verloor fors met 3-0 bij Izegem en Bornem leed een nipte nederlaag in de carnavalsstad Aalst (2-1). Knokke dat vorige week nog verrassend in Bornem verloor blijft koploper in deze tweede amateurreeks A.

PVW.