StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Heeft de Beverse jeugdwerking zijn moeilijkste tijd achter de rug ?
Er zijn ongetwijfeld heel wat parameters die meespelen om een deftig oordeel te kunnen vellen over de jeugdwerking (sinds enkele jaren noemt men dat met een mooi woord de onderbouw) van een club. Wanneer men niet over die betrouwbare informatie beschikt is het zeer riskant zich uitsluitend op resultaten te baseren en spijtig genoeg zijn er nog altijd heel wat mensen die zich enkel via de krant of het internet proberen te bevoorraden.
Al vele jaren sijpelen er helaas veel meer negatieve dan positieve berichten door vanuit de jeugdwerking van eerst KSK Beveren en later Waasland-Beveren en die varieerden van vertrekkende goeie spelertjes en jeugdtrainers tot een weinig zorgvuldig aankoopbeleid om te stranden bij de bedenkelijke rangschikking van de meeste jeugdteams. Het was vaak van "horen zeggen" en daar moet een mens natuurlijk voorzichtig mee zijn, maar wanneer dikwijls vanuit verschillende hoeken dezelfde berichtgeving doordringt, mag worden verondersteld dat er wel degelijk heel wat zaken voor verbetering vatbaar zijn. Maar nogmaals, ik kom te weinig langs tijdens de jeugdwedstrijden in het weekend om een betrouwbaar oordeel te vormen en als bij toeval maakte ik afgelopen zaterdag kennis met de andere (positieve) kant van de medaille.

Voor ons supportersbusje zaterdag vanuit Het Kasseibaantje vertrok met bestemming Koning Boudewijnstadion, liep ik onverwachts de toekomstige trainer van Temse Bart Selleslags, zijn vrouw Selma en de 2 kids tegen het lijf die een hapje kwamen eten in ons lokaal. Nu staan gezellig tafelen en iets lekkers drinken hoog in het vaandel bij dit sympathieke gezin, maar nog net iets hoger in de pikorde staat een vlotte babbel en zou die over voetbal gaan ?
Sinds een tijdje spelen de zoontjes van Bart en Selma bij Waasland-Beveren en als dusdanig is Bart een geregeld bezoeker van de jeugdtrainingen op de Freethiel en wat mij betreft dus redelijk goed geplaatst om met zijn intussen meerdere jaren ervaring als trainer op een zeer degelijk niveau, voor mij in ieder geval, een geloofwaardig inzicht te hebben. Nu was het verhaal van Bart er absoluut geen van rozengeur en maneschijn, maar wel van genuanceerde hoop. Er heeft zich in de onderbouw een basis ontwikkeld waarmee de jeugdwerkers aan de slag kunnen en stiekem mogen hopen dat een aantal elementen op termijn en mits bereid tot lang en hard werken, hun neus aan het venster van de eerste ploeg kunnen steken. Wanneer ik Bart er op attent maak dat dit prettig is om te vernemen, maar dat elk bovengemiddeld getalenteerd spelertje op steeds jongere leeftijd wordt opgemerkt en opgehaald door de grote clubs, beaamt Bart graag mijn denkwijze om vervolgens met de volgende toch wel interessante opmerking uit te pakken. "De grote talenten zijn, net zoals in het verleden, onmogelijk te houden voor clubs van het caliber Waasland-Beveren. Daarom is het aangewezen in te zetten op wat daar net achter komt en waar best heel wat mogelijk mee is, mits uiteraard de juiste mentaliteit bij de betrokken spelertjes en dito begeleiding." Een eenvoudige maar deugddoende en hoopgevende verklaring van Bart waar ik graag het nodige geloof aan wil hechten. Zou ik het als volgt mogen vertalen : het gras is altijd groener aan de overkant en daarom optimaal focussen op de eigen middelen. Dit is geen louter goednieuwsverhaal, maar wel het opmerken van een hoopgevend lichtje aan het einde van de tunnel. En dat er nog veel beter kan en moet staat als een paal boven water, maar het vaststellen van een koerswijziging is in ieder geval een gegeven waar de entourage zich moet aan optrekken.

PVW.