StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Extra Time behoorlijk Bevers getint.
Afgelopen maandag waren er een drietal puntjes tijdens de uitzending van Extra Time waarin ik aanleiding zag om ze in de Freethielsprokkels te vermelden.
Dinsdagavond werd op de Freethiel de interland tussen de U19 van België en die van Ierland gespeeld (eindstand werd overigens 0-1). Dit Belgisch jeugdelftal wordt getraind door Gert Verheyen daarbij geflankeerd door Franky Vanderelst en laatst genoemde zat maandagavond in de studio van Extra Time. Omdat deze U19-interland een uurtje later begon dan de vriendschappelijke wedstrijd Rusland-België maakte Vanderelst van de zendtijd in Extra Time gebruik om wat reclame te maken voor de match België-Ierland die om het met zijn woorden te zeggen "wordt, inmiddels werd gespeeld in het gezellig Freethielstadion van Waasland-Beveren." Het voelt toch prettig aan wanneer in deze lovende bewoordingen over de Freethiel wordt gesproken !

Als moment van de week in datzelfde programma had Jan Mulder gekozen voor de afscheidswedstrijd van Lucas Podolski bij de Manschaft en waardoor ook de afscheidsmatch van Johan Cruijff even ter sprake kwam en dat was een bijzonder memorabele omwille van de sprekende cijfers. Ajax met in zijn rangen dus de afscheidnemende Cruijff verloor met liefst 0-8 van Bayern en dat zal Johan niet zo prettig hebben gevonden. Volgens Mulder kwam die bizarre score tot stand omdat Ajax in de aanvangsfase als een sneltrein van start ging en dat was wellicht niet de afspraak met de Duitse recordkampioen die de storm rustig liet overwaaien om vervolgens het gaspedaal diep in te drukken en Ajax een lesje te leren. Ik breng deze wedstrijd ter sprake omdat we donderdag in de reeks memorabele wedstrijden van Geert De Vreese het vriendschappelijk duel (geen afscheidswedstrijd dus) Beveren-Bayern van januari 1983 onder de loep nemen. Bayern dat toen op volle sterkte aantrad was naar Beveren afgezakt in het kader van de transfer van Jean-Marie Pfaff een half jaar eerder, verloor met 1-0 op de Freethiel (lees er morgen meer over in de rubriek memorabele wedstrijden KSK Beveren.) De wedstrijd op zichzelf was niet zo uitzonderlijk, wel een ander aspect, maar meer ga ik niet verklappen.

Op het einde van het programma Extra Time deed moderator Frank Raes rondvraag bij zijn tafelgenoten over wie zondag de Ronde van Vlaanderen zou winnen en daarbij viel het grappige antwoord van Marc Degryse op. "Greg wint alles", grapte Marc en zulke woorden moeten toch deugd doen bij Vanavermaet waarvan ik haast met zekerheid weet dat hij na enkele drukke, maar schitterende weken, in de aanloop naar de Ronde aandachtig luisteraar was van Extra Time, want over het voetbalverleden van Greg en zijn interesse voor deze sport hebben we het hier al ruimschoots gehad.

PVW.