StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

logoWB BASIS LEGGEN VOOR EEN GOEIE PLAY-OFF II.

Na een ruime onderbreking wordt vanavond met Zulte-Waregem – Anderlecht het play-off-voetbal aan de Gaverbeek op gang getrapt. Waasland-Beveren moet een dagje langer wachten om te ondervinden of de break een voor- of nadeel is geweest. Het oefende slechts één keer, uit bij Roeselare en die partij eindigde na goals van Myny en Borry op 0-2.

Waasland-Beveren en Sint-Truiden kwamen in de reguliere competitie tot elk 30 punten en bezetten daarmee een dertiende en veeertiende plaats in het eindklassement. Ook de onderlinge confrontaties werden keurig verdeeld. Op Staeyen stond W-B halverwege nog op een 0-1 voorsprong, maar de Waaslanders werden na rust weggeblazen om na 90 minuten tegen een kansloze 4-1 verliespartij aan te kijken. In de terugronde nam W-B revanche voor die smadelijke nederlaag en speelde het bij momenten de Limburgers van de mat. Enkel in het slot van de wedstrijd werd het nog even spannend toen Boli een licht toegekende strafschop omzette, maar de 3-1 overwinning van W-B was dubbel en dik verdiend.

STVV en W-B mochten de reguliere competitie afsluiten op bezoek bij een topper, maar de Limburgers deden dat in Stijl, de Waaslanders in mineur. STVV behaalde een verdiende 2-2 in Jan Breydel, terwijl de mannen van Janevski in het Constant Vandenstockstadion TE veel genoten van een zalig lentezonnetje en niet in de gaten hadden dat de score bij rust al was opgelopen tot 3-0. Gelukkig vonden de Brusselaars het dan welletjes in de wetenschap dat er een paar dagen een Europese wedstrijd op het programma stond (eindstand 3-0).

De intenties van Waasland-Beveren in play-off II zijn duidelijk. Enkele jongeren die door de te lang uitgelopen strijd tegen de degradatie in de wachtkamer moesten blijven, krijgen vanaf zaterdag speelminuten, maar zullen niet tegelijkertijd met zijn allen in de ploeg worden gedropt. Dat is immers geen goeie zaak voor de betrokken jongeren, maar ook nefast voor het hele elftal. En ja, meer dan voorgaande play-offs heeft Waasland-Beveren wel degelijk de intentie om zo lang als mogelijk mee bovenin te draaien om de interessante groepssamenstelling optimaal te verzilveren. Natuurlijk is Standard thuis op een dinsdagavond geen cadeau, maar als er nog belang kleeft aan deze wedstrijd komen de mensen gegarandeerd richting Freethiel afgezakt. Daarom is het van het grootste belang dat W-B zaterdag er alles aan doet iets mee te nemen uit Sint-Truiden en als dat net niet zou lukken, op zijn minst een goeie match te spelen.

Patrick Van Wesemael.