StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Robby Buyens sportieve baas bij KSV Bornem.
Hij was er in het verleden al enkele keren in beeld, maar vanaf volgend seizoen en in principe ook voor het daaropvolgende, wordt Robby Buyens trainer van KSV Bornem. Robby volgt op Breeven een ander vertrouwd gezicht op met Beverse roots, nl. Bart Selleslags die vanaf juli aan de andere kant van de Schelde gaat werken bij reeksgenoot Temse.

Robby Buyens was aan zijn tweede trainerspassage bezig bij FCN Sint-Niklaas sinds juli 2014 en werd in november 2016 bedankt na bewezen diensten door de flamboyante voorzitter Guido Van Lijsebetten. En dat bedanken wordt meestal in een wat synische context gebruikt, maar in het geval van Buyens valt daar wel iets voor te zeggen. Volgens Van Lijsebetten-normen is de geciteerde periode waarin Robby trainer was in Sint-Niklaas een absoluut record dat hij ontfutselde van Regi Van Acker. In die korte periode slaagde Robby Buyens er in het tij te keren bij een steeds dieper afglijdend FCN waardoor het troetelkind van Guido van Lijsebetten de promotie van vierde klasse naar derde nationale onder leiding van Buyens kon realiseren.
Dat Robby de volgende twee seizoenen bij Bornem aan de slag gaat is een voor hem interessante samenloop van omstandigheden. De budgetaire mogelijkheden van de Klein-Brabanders nopen de club om een gewijzigde koers te varen waarbij meer de focus zal worden gelegd op de eigen jongeren en dat is een uitdaging die de geboren Temsenaar wel ziet zitten. Daarenboven werkt Buyens al vele jaren als Sales Advisor Cars bij Mercedes garage Jacobs in Sint-Niklaas en dat is op amper een tiental minuten van het Bornemse Breevenstadion. Deze uitdaging en het feit dat Robby het gevoel had dat Bornem bereid was een inspanning te doen hem naar het Breevenstadion te halen, heeft de doorslag gegeven waarom hij voor de Klein-Brabanders en niet voor het financieel aantrekkelijker Ingelmunster heeft gekozen.

PVW.